RTÜK Başkanı Şahin’den açıklama geldi: Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, seçim yayın yasağının ne zaman kalkacağı sorusu hakkında kritik bir açıklamada bulundu

31.03.2024-18:31 - (Son Güncelleme: 31.03.2024-18:31)

Yerel seçimlerinde oy verme işlemi tamamlandı ve 81 ilde oy sayma işlemine geçildi. Seçimlerle ilgili verilerin yayınlanması konusunda yasak halen devam ederken gözler Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) yapacağı açıklamalara çevrildi. Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’den de konu hakkında bir açıklama geldi.

YSK Başkanı Yener: sonuçlar SEÇSİS’e giriliyor

Haber7’de yer alan habere göre; Sayım ve döküm işlemlerinin tamamlanmasının ardından sandık sonuç bilgilerinin Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi'ne (SEÇSİS) girildiği belirtildi. Veri akışının hızla devam ettiğini vurgulayan Yener, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) siyasi partilerle veri paylaşımını sürdürdüğünü ifade etti. Ayrıca, kurum içinde hazırlanan ekranda siyasi partilerin temsilcilerinin, seçim sonuçlarını anlık olarak takip etmeye devam edeceklerini belirtti. Yener, "Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ülkemize, milletimize ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Ayrıca, YSK'nin toplanarak yayın yasağıyla ilgili konuyu değerlendireceğini bildirdi.

RTÜK Başkanı Şahin’den açıklama geldi: Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak?

Seçim yayın yasağı ne zaman kalkacak?

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise YSK'nin 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için yayın yasağına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Şahin, YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının saat 21:00'den önce verilmesinin yasak olduğunu belirtti. Ayrıca, YSK'nin bu saati daha erkene çekme yetkisine sahip olduğunu hatırlattı. Şahin, seçim sonuçlarının ekranlara getirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Aksi bir düzenleme duyurulmadığı sürece seçim sonuçlarının erken yayınlanması kanuni bir zorunluluktur" dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal