Romatizması Olanlar Dikkat!

Eklemlerin aşınması ve yıpranması neticesinde romatizma oluşur. Romatizmanın 100'den fazla çeşidi vardır. Çoğunlukla orta yaşın üstündeki insanlarda görünse de genç yaştaki insanlarda da sıklıkla yaşanıyor.

12.12.2019-15:04 - (Son Güncelleme: 12.12.2019-14:50)

Romatizma çoğunlukla orta yaşın üstündeki insanlarda görünse de genç yaştaki insanlarda da sıklıkla yaşanıyor. Eklemlerin aşınması ve yıpranması neticesinde romatizma oluşur. Romatizmanın 100'den fazla çeşidi vardır. 

ROMATİZMASI OLANLAR DİKKAT!

Temel olarak iltihaplı ve iltihapsız olmak üzere iki tip romatizma olduğunu belirten Dr. Aydın Ender Süzer, iltihabi olanların da üçe ayrıldığını ifade ederek şu bilgileri verdi:
“Mikropların eklemde oturmasıyla ortaya çıkan mikrobik romatizmalar: Stafilokok, streptokok ve tüberküloz basili gibi çeşitli mikroplar bu romatizmaya neden olur.
Bağışıklık sisteminin bozuk oluşu sonucu gelişen mikropsuz iltihap: Bu tip iltihabın neden olduğu romatizmaların en önemlileri romatoid artrit (RA), ankilozan spondilit (AS) ve yaygın bağ doku iltihabı yapan hastalıklar kollajen hastalıklardır. Bu son grubun en iyi bilinen örneği de sistemik lupus eritematozus (SLE)'dir.

Diğer bir iltihap tipi de; başta ürik asit olmak üzere diğer kristallerin eklemlerde ve çeşitli dokularda oturarak yaptığı tahriş sonucu ortaya çıkan iltihaptır. Gut ve yalancı gut hastalığında bu tip iltihap vardır.”

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..
Modal