Roland Garros’ta başarısıyla dikkat çekiyor: Türk milli tenisçi Zeynep Sönmez kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Fransa Açık adıyla da bilinen Roland Garros’ta ana tabloya kalmayı başaran Türk milli tenisçi Zeynep Sönmez sosyal medyada gündem oldu. Peki Türk milli tenisçi Zeynep Sönmez kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar…

24.05.2024-12:54 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-12:54) Roland Garros’ta başarısıyla dikkat çekiyor: Türk milli tenisçi Zeynep Sönmez kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Türk milli tenisçi Zeynep Sönmez, tenis dalının ünlü turnuvalarından birisi olan Fransa Açık’ta (Roland Garros) ana tabloya kalma başarısı göstererek Türkiye’yi gururlandırdı. Genç sporcunun hayatı ve kariyeri hakkında bilgi edinmek isteyenler ise arama motorlarına yönelerek araştırmalarını sürdürüyor. Peki Türk milli tenisçi Zeynep Sönmez kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Zeynep Sönmez kimdir?

Zeynep Sönmez, 30 Nisan 2002'de dünyaya geldi ve 2023'te tenis kariyerinde muazzam bir çıkış yaptı. Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tekler sıralamasında kariyerinin zirvesine ulaşarak 526 puanla dikkat çekti. Aynı zamanda çiftlerde de 20 Eylül 2021'de elde ettiği 961 kariyer rekoruyla adından söz ettirdi. 

Roland Garros’ta başarısıyla dikkat çekiyor: Türk milli tenisçi Zeynep Sönmez kimdir, nereli ve kaç yaşında?

ITF tekler turunda da zafer elde eden Sönmez, Türkiye'yi Billie Jean King Cup'ta temsil ediyor ve 1-0'lık bir galibiyet/mağlubiyet rekoruna sahip. Son olarak, Estonya'da düzenlenen W40 Tallinn Turnuvası'nda elemeleri geçerek şampiyon oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal