Rize'nin Enfes Lezzeti Çırahta Nasıl Yapılır? Çırahta Tarifi

Dilerseniz tatlı ile dilerseniz tuzlu ile beraber tüketilen bu enfes lezzeti kahvaltılarda afiyetle yiyebilirsiniz. Kahvaltılarda yöresel lezzeti ön plana çıkaranlar için harika bir tercih olacak.

30.09.2019-09:58 - (Son Güncelleme: 30.09.2019-09:42)

Kahvaltılarda farklı bir lezzet arayanlar için yöresel bir tarifi sizler  için derledik. 

MALZEMELER: 

1,5 su bardağı ılık su,1,5 su bardağı un,1/2 yemek kaşığı tereyağı,1/2 tatlı kaşığı tuz,1/2 tatlı kaşığı karbonat

Kızartmak için:

2 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI: 

Ilık suyu ve tereyağını derin olan bir kabın içerisine alın ve tereyağı eriyene kadar karıştırın.
Sonrasında diğer malzemeleri ilave edin ve bir çırpma teli ile iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvamı olan krep hamurundan biraz daha yoğun bir hamur olana karıştırın. Tavaya kızartmak için gereken yağı alın ve birer kaşık şeklinde hazırladığınız hamurdan alarak yağa aktarın. Üstleri göz göz olunca çevirin ve diğer yanını da kızartıp, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa koyun. Böyle tüm hamuru kızarttıktan sonra, bir servis tabağına aktarın ve istediğiniz gibi servise sunun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal