Rize'de Maden Yangın Söndürme ve Arama Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Rize Çayeli'nde 43 personelin katılımıyla maden tatbikatı yapıldı. Yangın senaryosu simüle edildi.

24.10.2024-15:41 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-15:41) Rize'de Maden Yangın Söndürme ve Arama Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

Rize'de Maden Sahasında Yangın Tatbikatı

Rize'nin Çayeli ilçesinde, Çayeli Bakır İşletmeleri maden sahasında 43 personelin katılımıyla kapsamlı bir yangın söndürme ve arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, Madenli beldesindeki alanda, iki farklı senaryo ile yapıldı.

Senaryolar ve Uygulama

Tatbikatta, senaryo gereği madende bir yangın meydana geldi. Ekipler, yangını söndürerek sığınma istasyonuna ulaşan yaralıları kurtardı. Ayrıca, maden dışındaki trafik kazasında araçta sıkışan bir kişi de kurtarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi.

Katılımcılar ve Koordinasyon

Tatbikata, Çayeli Bakır İşletmeleri Maden Kurtarma, Jandarma Arama Kurtarma, Rize Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Arama Kurtarma Derneği, Çayeli Belediyesi ve Rize Sağlık Müdürlüğü'nden toplam 43 personel katıldı.

Tatbikatın Değerlendirilmesi

Çayeli Bakır İşletmeleri Genel Müdürü Murat Güreşçi, yaptığı açıklamada yılda 4-5 defa tatbikat gerçekleştirdiklerini belirtti. Üç senaryo üzerinden yapılan tatbikatın başarıyla tamamlandığını ifade ederek, "Ekipler koordineli bir şekilde çalıştılar," dedi. Ayrıca, kaza riskine karşı önlemler aldıklarını vurguladı.

Belediye Başkanının Görüşleri

Tatbikatı takip eden Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekti. Eğitimlerin, olası tehlikeler karşısında hazırlıklı olmak için şart olduğunu kaydetti.

Rize'nin Çayeli ilçesindeki maden sahasında 43 personelin katılımıyla yangın söndürme ve arama...

Rize'nin Çayeli ilçesindeki maden sahasında 43 personelin katılımıyla yangın söndürme ve arama kurtarma tatbikatı yapıldı. İlçenin Madenli beldesindeki Çayeli Bakır İşletmeleri sahasında gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği madende meydana gelen yangın söndürüldü, sığınma istasyonuna ulaşan yaralılar ile maden dışında meydana gelen trafik kazasında araçta sıkışan kişi kurtarılarak ambulansla hastaneye sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal