Risotto Nasıl Yapılır? Mantarlı Risotto Tarifi

İtalyan mutfağının eşsiz tatlarından biri olan risotto tarifini sizin için derledik. Peki, risotto nasıl yapılır? Risotto için gerekli malzemeler nelerdir? İşte mantarlı risotto tarifi...

23.09.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-13:45) Risotto Nasıl Yapılır? Mantarlı Risotto Tarifi

Türk mutfağında yer alan pirinç pilavına benzeyen risotto İtalyancada pirinç anlamına gelen riso kökünden gelmektedir. Farklı çeşitlerle hazırlanabilen bu lezzetli tarifin bir kez tadına varınca vazgeçilmeziniz olacak. İşte mantarlı risotto tarifi...

MALZEMELER

  • 300 gram Arborio pirinç
  • 400 gram kestane mantarı
  • Toz parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak
  • 1 litre et suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

NASIL YAPILIR?

Tereyağını tavaya alıp üzerine kıyılmış sarımsakları ekleyin. Biraz kavrulduktan sonra doğradığınız mantarları ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirip kenara alın.

Farklı bir tavaya biraz zeytinyağı ekleyip üzerine bir parça tereyağı ekleyin. Küçük küçük doğradığınız kuru soğanları da ekleyip biraz kavurun. Üzerine biraz tuz serpin. Ardından pirinçleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Suyunu her çektiğinde üzerine tekrar 2 kepçe et suyu ekleyin. Son suyunu eklendikten sonra ocaktan alıp toz parmesan ve bir parça tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyene kadar karıştırma işlemine devam edin. Daha sonra üzerine mantarlar ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Son olarak da parmesan ve karabiber serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal