Reuters'tan Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası: Sokak köpekleriyle ilgili algı oluşturuldu

İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, Türkiye'de gündemde olan sokak köpekleriyle ilgili yasa tasarısıyla ilgili tartışmalara yakınlık göstererek Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası yürüttü. Türkiye'nin başıboş köpek sorununa çözüm bulma çabaları, uluslararası medya tarafından yakından takip edilirken, Reuters'in tutumu dikkat çekti.

01.06.2024-12:00 - (Son Güncelleme: 01.06.2024-12:26) Reuters'tan Türkiye'deki çalışma için karalama kampanyası: Sokak köpekleriyle ilgili algı oluşturuldu

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak değişiklikle sahipsiz köpeklerin 'uyutulması' planlanıyor. Bu değişiklikle ilgili Türkiye'de bazı kesimler tarafından yapılan itirazlara, Reuters'in katılması ve Türkiye'deki düzenlemeye yönelik karalama kampanyası başlatması dikkat çekti.

Reuters'in haberinde, Türkiye'nin sokak köpeklerinden kaynaklanan saldırılar, yol kazaları ve kuduz endişeleri nedeniyle bir yasa tasarısı hazırladığı belirtildi. Ancak, söz konusu yasa tasarısının, "hayvansever Türklerin sinir uçlarına dokunduğu" ve birçok köpeğin uyutulmasına neden olacağı şeklinde ifadelerle ele alınması, tartışmalara yol açtı.

Haberde ayrıca, Türkiye'deki ana muhalefet partisi CHP'nin de bu yasa tasarısına tepki gösterdiği ve köpeklerin uyutulmasına karşı çıktığı vurgulandı.

Aktivistlerin eleştirileri ve İngiltere'deki uygulama

Reuters'in haberinde, bazı aktivistlerin son 20 yılda yetersiz kısırlaştırma politikaları nedeniyle Türkiye'deki sokak köpeklerinin sayısının arttığı iddia edilerek, "uyutma" planının uygulanamaz olduğu öne sürüldü. Ancak, bu eleştirilere karşın Türkiye'nin sokak hayvanlarına yönelik koruma ve rehabilitasyon çabaları da göz ardı edildi.

Haberde İngiltere'deki uygulama da detaylı olarak ele alındı. İngiltere'de sahipsiz köpeklerin belediyeler tarafından bulunması ve bir hafta boyunca sahiplerinin aranması gibi adımların ardından, sahipsiz köpeklerin yarısından fazlasının önceki sahiplerine ulaştırıldığı belirtildi. Ancak, bu süreçte sahibine ulaşılamayan ya da sahiplenilmeyen köpeklerin uyutulduğu ifade edildi.

Türkiye'deki sokak köpekleriyle ilgili tartışmaların uluslararası boyutta ele alınması ve Reuters gibi köklü bir haber ajansının Türkiye'ye yönelik algı oluşturma çabaları, Türkiye'nin hayvan hakları ve koruma konularında yaptığı çalışmalara yönelik uluslararası eleştirileri de beraberinde getiriyor. Ancak, Türkiye'nin sokak hayvanlarına yönelik politikalarının ve rehabilitasyon çabalarının da dikkate alınması, konunun objektif bir şekilde ele alınmasını sağlayabilir.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal