Ressam sanatçısı Mehmet Güleryüz kimdir? Mehmet Güleryüz neden öldü? Mehmet Güleryüz eserleri ve resimleri

Türk resim sanatının usta isimlerinden Mehmet Güleryüz hayatını kaybetti. Paris’te hayata gözlerini yuman sanatçının hayatı ve kariyeriyle ilgili araştırmalar Mehmet Güleryüz kimdir, Mehmet Güleryüz eserleri, Mehmet Güleryüz neden öldü, Mehmet Güleryüz resimleri, cenaze, Mehmet Güleryüz ne kanseri gibi terimlerle sürüyor.

03.09.2024-17:33 - (Son Güncelleme: 03.09.2024-17:33) Ressam sanatçısı Mehmet Güleryüz kimdir? Mehmet Güleryüz neden öldü? Mehmet Güleryüz eserleri ve resimleri

Usta sanatçı Mehmet Güleryüz’ün ölümü sanat camiasında ve sevenlerinde büyük bir hüzün yarattı. Bir süredir sağlık sorunları sebebiyle Paris’te tedavi gören sanatçının hayatını kaybetmesi sonrasında üzücü olay hakkında ve Mehmet Güleryüz’ün hayatıyla ilgili Mehmet Güleryüz kimdir, Mehmet Güleryüz eserleri, Mehmet Güleryüz neden öldü, Mehmet Güleryüz resimleri, Mehmet Güleryüz cenaze, Mehmet Güleryüz ne kanseri gibi terimler araştırılıyor.

Mehmet Güleryüz neden öldü?

Türk sanat dünyasının önemli isimlerinden Mehmet Güleryüz, Loft Art'ın duyurusuyla vefat haberiyle sanat camiasını derin bir üzüntüye boğdu. Figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle tanınan Güleryüz, eserleriyle sanat dünyasında kalıcı izler bırakarak hatırlanacak.

Loft Art, Instagram üzerinden yaptığı duyuruda, "Türk sanatının önde gelen isimlerinden Mehmet Güleryüz’ün vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Eserleriyle sanat dünyasına kalıcı izler bırakan değerli sanatçımızı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyoruz. Mehmet Güleryüz’ün anısı ve sanatı bizlere her zaman ilham vermeye devam edecek," ifadelerini kullandı.

Güleryüz'ün oğlu Kerimcan Güleryüz’ün sanat yönetmenliğinde geçen yıl Loft Art’ta düzenlenen ‘Mehmet Güleryüz 2013-2023’ adlı sergi, sanatçının son sergisi olarak sanatseverlerle buluşmuştu.

Ressam sanatçısı Mehmet Güleryüz kimdir? Mehmet Güleryüz neden öldü? Mehmet Güleryüz eserleri ve resimleri

Mehmet Güleryüz kimdir?

Mehmet Güleryüz, lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü'nden birincilikle mezun oldu. Resmin yanı sıra tiyatroya da ilgi duyan sanatçı, 1963 yılında Asaf Çiğiltepe'nin yönettiği Arena Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuğa adım attı.

Sanatçı, ilk sergisini 1963 yılında açarak sanat dünyasına giriş yaptı. Devlet bursuyla Paris'e giderek resim ve litografi üzerine ihtisas yaptı. 2013 yılında Paris'e yerleşen Güleryüz, burada kurduğu sanat atölyesinde çalışmalarına devam etti.

Mehmet Güleryüz, Türk sanatının en önemli figürlerinden biri olarak hatırlanacak ve eserleriyle geleceğe ilham vermeye devam edecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal