Resmi kaynaklardan açıklama geldi: 1,49 faizli konut kredisi gelecek mi?

Sosyal medyada ortaya atılan düşük faizli konut kredisi hakkındaki iddialar vatandaşlar heyecanlandırmıştı. Konuyla ilgili resmi kaynaklardan ilk kez açıklama geldi. İşte detaylar…

29.08.2024-11:00 - (Son Güncelleme: 29.08.2024-11:00) Resmi kaynaklardan açıklama geldi: 1,49 faizli konut kredisi gelecek mi?

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatacağına dair iddialar, dün bazı haber sitelerinde de yer aldı. Ancak, bu iddiaların kaynağının belirsiz olduğu ve resmi kaynaklar tarafından doğrulanmadığı belirtildi.

Yeni evli çiftler ve evini yeni satanlar da kampanya dahil edilecek iddiası

İddialara göre, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının, ilk kez ev alacaklara aylık yüzde 1,49 faiz oranıyla konut kredisi imkanı sunmayı planladığı öne sürülmüştü. Ayrıca, kampanyadan yararlanacakların daha önce ev sahibi olmamış yeni evli çiftler olacağı, bunun yanı sıra 6 ay önce evini satan kişilerin de kampanyaya dahil edileceği iddia edilmişti.

Resmi kaynaklardan açıklama geldi: 1,49 faizli konut kredisi gelecek mi?

Bu tür haberlerde, ortalama konut kredisi faizinin yüzde 3,6 olduğu belirtilerek, yeni kampanyanın bu oranı neredeyse yarıya düşüreceği vurgulanmıştı. Hatta 1 milyon TL kredi kullanan bir kişinin aylık 17.900 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabileceği, kampanyadan yararlanmazsa aynı kredi için aylık 36.500 TL ödeme yapması gerektiği gibi örnekler verilmişti.

Resmi kaynaklar yalanladı

Ancak, resmi kaynaklar bu haberlerle ilgili ilk açıklamalarını yaptı ve kamu bankalarının düşük faizli konut kredisi vereceğine dair herhangi bir çalışma olmadığını belirtti. Bu durum, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde dolaşan iddiaların asılsız olduğunu gösterdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal