Resmi Gazete’de yayımlandı: Sigara vergilerinde yeni düzenleme

Sigara fiyatlarındaki artışın yarattığı etkiyi düşürmek için yeni bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre sigarada nispi vergi yüzde 53,5’e düşürülürken, maktu vergi tutarı 7,8 liraya çıkarıldı. Detaylar haberimizde…

14.09.2024-09:56 - (Son Güncelleme: 14.09.2024-09:56) Resmi Gazete’de yayımlandı: Sigara vergilerinde yeni düzenleme

Sigaradaki Enflasyon baskını indirmek için yeni bir karar alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile sigaranın vergilendirme yapısında önemli değişiklikler yapıldı. Kararla, özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları ve maktu vergi tutarları yeniden düzenlendi.

Vergi Yapısında Değişiklik

NTV’de yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürürlüğe koyduğu düzenlemeye göre, sigara üzerindeki nispi vergi oranı yüzde 57'den yüzde 53,5'e düşürülürken, paket başına alınan maktu vergi tutarı 5,7424 liradan 7,8 liraya yükseltildi. Bu adım, bütçede gelir kaybı yaşanmaması hedefiyle atılırken, sigaranın fiyatlama dinamiklerinde değişiklik sağladı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Sigara vergilerinde yeni düzenleme

Amaç: Enflasyonla Mücadele

Bakanlıktan alınan bilgilere göre, sigara üzerinden alınan nispi verginin düşürülmesi ve maktu verginin artırılması, enflasyon üzerindeki baskının azaltılmasına yönelik bir adım olarak değerlendirildi. Düzenlemeyle, sigara firmalarının 1 birimlik maliyet artışını karşılamak için yapmaları gereken fiyat artışı 5,17 liradan 4,38 liraya düşürülmüş oldu. Bu sayede, maliyet artışlarının daha düşük fiyat değişikliklerine yol açması ve enflasyonla mücadelede destekleyici bir adım atılması amaçlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal