Resmi Gazete’de yayımlandı: Paris’te imzalanan anlaşma resmileşti

Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi'nin onaylandığına dair karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

30.06.2024-11:09 - (Son Güncelleme: 30.06.2024-11:09) Resmi Gazete’de yayımlandı: Paris’te imzalanan anlaşma resmileşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle, 23 Kasım 2021'de Paris'te imzalanan ve 7515 Sayılı Kanun'la onaylanması uygun bulunan "Uluslararası Deniz Seyir Yardımcıları Teşkilatı Sözleşmesi" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deniz trafiği dava güvenli ve düzenli olacak

Haber7’de yer alan habere göre; Sözleşme, deniz seyrüsefer güvenliğini artırmak ve uluslararası deniz trafiğini daha güvenli ve düzenli hale getirmek amacıyla hayata geçiriliyor. Sözleşmeye ilişkin beyanla birlikte onaylanan bu karar, Türkiye'nin uluslararası denizcilik standartlarına uyumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Paris’te imzalanan anlaşma resmileşti

Sözleşme, deniz seyir yardımcılarının standartlarını belirleyerek, deniz trafiğinin güvenliğini ve etkinliğini artırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, seyir yardımcılarının yerleştirilmesi, bakımı ve işletilmesi konularında uluslararası işbirliğini teşvik ediyor. Türkiye'nin bu sözleşmeye taraf olması, denizcilik sektöründe uluslararası normlara uyum sağlama ve deniz güvenliğini artırma çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal