Resmi Gazete’de yayımlandı bir devir kapandı: Kamuda artık birden fazla maaş alınamayacak

Kamudaki tasarruf tedbirlerini içeren yasal düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber kamuda birden fazla maaş alma uygulaması son buldu.

26.07.2024-10:35 - (Son Güncelleme: 26.07.2024-10:35) Resmi Gazete’de yayımlandı bir devir kapandı: Kamuda artık birden fazla maaş alınamayacak

Kamuda birden fazla maaş uygulaması artık bitti. Kamuda tasarruf sağlanması amacıyla hazırlanan yasa düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeyle birlikte kamu görevlileri sadece bir görevleri için maaş alacak ve maaşları en yüksek devlet memuru maaşını, yani 98 bin lirayı geçemeyecek.

Kamuda artık tek maaş alınabilecek

Mynet'te yer alan habere göre; Kamu görevlileri artık sadece bir görevlerinden maaş alacak. Bu uygulama, birden fazla görevde bulunan memurların farklı görevlerden maaş almasını engellemeyi amaçlıyor.

Kamu görevlilerinin maaşı en yüksek devlet memuru maaşını aşamayacak. Şu an için bu rakam 98 bin lira olarak belirlenmiş durumda.

Resmi Gazete’de yayımlandı bir devir kapandı: Kamuda artık birden fazla maaş alınamayacak

Kurallara uymayanlara ceza

Yeni düzenlemeye uymayan kamu görevlileri için maaş kesintisi veya işten çıkarma gibi idari cezalar uygulanabilecek.

Kamuda ihtiyaç fazlası olan araçlar satılarak tasarruf sağlanacak. Bu adımla gereksiz harcamaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Aydınlatma giderlerindeki kesinti oranı zamlandı

Sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarıldı

Bu düzenlemeyle kamu harcamalarında ciddi tasarruf sağlanması planlanıyor. Tek maaş uygulamasıyla kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması ve ihtiyaç fazlası araçların satışıyla maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor. Ayrıca, aydınlatma giderlerinde yapılan kesinti oranının artırılmasıyla belediyelerin ve il özel idarelerinin enerji maliyetlerinin azaltılması amaçlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal