Rekabet Kurumu beyaz eşyada fahiş fiyat artışına artık 'dur' dedi!

Düğün sezonu yaklaşmaya başladı öncesinde ise Türkiye'de listenin başında yer alan bir beyaz eşya üreticisinin, e-ticaret sektöründe lider konumda olan sadece beş e-ticaret firması ile birlikte çalışacağını satış noktalarına duyurması düğün sezonu öncesinde hem vatandaşta hem de başka e-ticaret platformlarında deprem etkisi yarattı. İşte haberin detayları...

10.05.2022-15:08 - (Son Güncelleme: 10.05.2022-15:08) Rekabet Kurumu beyaz eşyada fahiş fiyat artışına artık 'dur' dedi!

Rekabet Kurumu, piyasaları speküle ettiği tespit edilen 5 zincir marketin sanaldaki benzeri olma yoluna doğru giden yapıya artık 'dur' dedi. 

Rekabeti ortadan kaldıracak

Söz konusu üretici firmanın e-ticaret satış noktalarına göndermiş olduğu yazıda, ''Pazar yerleri ile ilgili objektif ve şeffaf kriterler belirlenmiştir. Kalite temelli objektif kriterler 3 ayda bir tekrar değerlendirilecektir'' şeklinde ifadelere yer verilirken, böylesine verilen bir kararın beyaz eşyada en yoğun alışveriş dönemine denk gelmesi ve enflasyonla mücadele döneminde rekabeti ortadan kaldıracağı gerekçeleriyle kabul edilmeyecek olduğu belirtilmiştir. Neredeyse 100'e yakın e-ticaret platformundan çıkışı öngören karar sonucunda fiyatların hemen her üründe yüzde 50'ye varana kadar artışlar olacağı tespit edilmiştir. Rekabet kurumu BSH kararını tekrar hatırlattı Vatandaşın lehine ticaretteki rekabet sorunlarını ortadan kaldırmakla sorumlu olan Rekabet Kurumu da beyaz eşyada yaşanan sorun için harekete geçti. Rekabet Kurumu, beyaz eşya üreticilerini ikaz ederek e-ticaret platformlarından köklü bir çıkışın fiyatları hızla yukarı yönde tırmandıracağı, bu neden çerçevesinde platformlardan çıkış için ortaya konulan objektif kriterlerin keyfiyet içermeyeceğinin altını çizdi. Kurum yapmış olduğu uyarıda, BHS Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin daha öncesinde de kendisine yaptığı talebi reddettiğini hatırlatmış oldu.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal