Reha Muhtar’a nafaka ödeyecek: Deniz Uğur kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Gazeteci Reha Muhtar’a nafaka ödemesine karar verilen oyuncu Deniz Uğur’un hayatı ve oyunculuk kariyeri merak konusu oldu. Peki Deniz Uğur kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynadı? Detaylar haberimizde...

07.06.2024-17:39 - (Son Güncelleme: 07.06.2024-17:39) Reha Muhtar’a nafaka ödeyecek: Deniz Uğur kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Yıllardır gazeteci ve sunucu Reha Muhtar ile nafaka davası yaşayan oyuncu Deniz Uğur’un, Muhtar’a nafaka ödemesine karar verilmesinin sonrasında Deniz Uğur’un hayatı ve kariyeri merak edilen konular arasında yer aldı. Peki Deniz Uğur kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Deniz Uğur kimdir?

Deniz Uğur, 17 Ekim 1973 tarihinde Ankara'da dünyaya gelmiştir. Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu olan Uğur, aynı zamanda dublaj sanatçısı ve senaristtir. Opera sanatçısı Mete Uğur ve balerin Suna Uğur’un tek çocuğu olarak doğan Deniz Uğur, köklü ve tanınmış bir aileye sahiptir. Baba tarafından dedesi Yümnü Uğur, Mustafa Kemal Atatürk’ün sınıf arkadaşıdır. Babaannesi Saliha Hanım ise II. Abdülhamid’in Başmabeyincisi İhsan Bey’in kızı olup, Türkiye’nin ilk Dünya Güzeli Keriman Halis Ece, ünlü besteci Muhlis Sabahattin Ezgi ve Galatasaray SK eski başkanlarından Turgan Ece gibi önemli isimlerle akrabadır. Anne tarafından dedesi Nadir Bayer, Osmanlı sarayında II. Abdülhamid’in kızı Naime Sultan’ın himayesinde büyümüş, İsviçreli eşi Hedwige Bayer vasıtasıyla da ünlü aktör Heinz Bennent ve Oscar ödüllü “The Tin Drum” filminin başrol oyuncusu David Bennent gibi Avrupa’nın tanınmış isimleriyle akrabadır.

Reha Muhtar’a nafaka ödeyecek: Deniz Uğur kimdir, hangi dizi ve filmlerde oynadı?

Deniz Uğur, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 1995 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinden önce Kenter Tiyatrosu’nda "Görünmeyen Dostlar" adlı oyunda başrol oynayarak profesyonel tiyatro kariyerine başlamıştır. 1997 yılında 9. Ankara Film Festivali’nde "Bir Erkeğin Anatomisi" adlı filmdeki rolüyle Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu ödülünü kazanmıştır. Uğur’un, İsmail Hakkı Sunat ile evliliğinden Engin Deniz Sunat adında bir oğlu ve Reha Muhtar ile ilişkisinden Mina Deniz ve Poyraz Deniz adında ikiz çocukları vardır.

Deniz Uğur, uzun yıllar boyunca birçok dizi ve sinema filminde rol almış, ayrıca senaryo yazarlığı, şarkı sözü yazarlığı, roman yazarlığı ve dublaj sanatçılığı gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermiştir. Aynı zamanda köşe yazarlığı yaparak Türk sanat dünyasına önemli katkılarda bulunmuştur.

Deniz Uğur, kariyeri boyunca birçok önemli projede yer alarak sanat dünyasına büyük katkılar sağlamış bir isimdir. Çeşitli alanlardaki başarılarıyla tanınmış ve köşe yazarlığı yaparak sanat dünyasındaki etkinliğini sürdürmüştür.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal