Refah'ta gerginlik tırmanıyor! Kassam Tugayları'ndan İsrail ordu karargahına baskın!

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin hüneyindeki Refah kentinde İsrail ile Gazze'yi ayıran "Güvenlik çitini" aşarak İsrail ordusunun karargahına saldırı düzenledi

06.06.2024-16:11 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-16:41) Refah'ta gerginlik tırmanıyor! Kassam Tugayları'ndan İsrail ordu karargahına baskın!

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinde, İsrail ile Gazze'yi ayıran güvenlik çitini aşarak İsrail ordusunun karargahına bir saldırı düzenlediğini açıkladı. Kassam Tugaylarının Telegram hesabından yapılan açıklamada, Filistinli direnişçilerin saldırılarına ilişkin bilgilere yer verildi.

Detaylar ve Saldırıların Kapsamı

Kassam Tugayları'nın açıklamasında fazla ayrıntıya yer verilmezken, Refah'ta Gazze-İsrail sınırındaki çitleri aşarak, İsrail ordusunun Refah'ta faaliyet gösteren birliğinin karargahına saldırıldığı belirtildi.

Kassam Tugayları İsrail Askerlerini Hedef Aldı

Diğer bir açıklamada ise, Refah'ın batısında Tel Zurub yakınlarındaki bir tünelde önceden kurulan bir bubi tuzağının patlatılması sonucu 5 İsrail askerinin öldüğü ifade edildi. Ayrıca, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde "Yasin 105" roketleriyle İsrail ordusuna ait 2 Merkava tipi tank ve "D9" askeri buldozerinin hedef alındığı bildirildi.

Bureyc Mülteci Kampı'nda da İsrail askerlerinin havan topları ve ağır silahlarla hedef alındığı aktarıldı.

İsrail'de Uyarı Sirenleri Çaldı

İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin haberine göre, Gazze'den atılan bir roketin İsrail'de açık araziye düştüğü ve bu nedenle Gazze Şeridi sınırındaki bölgelerde uyarı sirenlerinin çaldığı belirtildi. İsrail ordusu, "Gazze Şeridi'nden İsrail'e sızma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle 3 Filistinlinin öldürüldüğünü ve silahlı kişilerle çatışma yaşandığını" duyurdu.

Uluslararası Tepkiler ve Sivil Kayıplar

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen, İsrail ordusu Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde kara saldırılarını genişleterek sürdürüyor. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 36 bin 654 Filistinli yaşamını yitirdi. Bu rakamın 15 bin 328'ini çocuklar, 10 bin 171'ini ise kadınlar oluşturuyor. Ayrıca, 83 bin 309 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapının da ciddi şekilde tahrip edildiği ifade ediliyor.

Ebu Ubeyde'den Açıklama

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, saldırıların ardından yaptığı açıklamada, "Başarıyoruz..." diyerek direnişçilerin mücadeledeki kararlılığını vurguladı.

Bu gelişmeler, Gazze Şeridi'nde ve çevresinde gerginliği daha da artırırken, uluslararası toplumun dikkatini yeniden bölgeye çekti. İsrail ve Filistin arasında süregelen çatışmalar, bölgedeki sivil halk için büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal