Ramazan'ın 18. Günü İftar Menüsü

Ramazan ayının 18. gününe geldik. Yavaş yavaş sona doğru yaklaşırken sizler için hem sağlıklı hem de lezzetiyle fark yaratacağınız harika bir menü hazırladık!

30.04.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 30.04.2021-11:43) Ramazan'ın 18. Günü İftar Menüsü

BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ

Brokoli en sağlıklı besinler arasında yer almaktadır. Kansere karşı koruyucu özelliği olan brokoli sindirim sistemini güçlendiriyor, kalp sağlığını da koruyor. Brokoli, havuç, patates, süt, tereyağı, buğday unu gibi malzemelerle hazırlanan brokoli çorbası tarifini mutlaka denemelisiniz. İftar sofranızda hem sağlıklı hem de doyurucu midenizi rahatsız etmeyecek brokoli çorbasını herkes çok beğenecek. Eşsiz lezzetiyle brokoli çorbası tarifi: Brokoli çorbası nasıl yapılır?

Kan şekerini düzenleyip anemiyi önleyen brokoli göz, kalp, kemik ve diş sağlığını güçlendirir. Sağlığa pek çok yararı olan brokoli çorbası tarifini mutlaka denemelisiniz. Ramazan ayında ziyafet sofralarınıza eşlik eden brokoli çorbası tarifini misafirlerine sunabilirsiniz. Sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli olan brokoli çorbası tarifi görüntüsüyle iştahınızı açacak.


MALZEMELER

- 500 gr brokoli

- 1 havuç

- 1 patates

- 1 soğan

- ½ çay bardağı süt

- 1 çorba kaşığı tereyağı

- 1 çay kaşığı buğday unu

- 1 çay kaşığı karabiber

- Tuz

BROKOLİ ÇORBASI TARİFİ YAPILIŞI

Geniş bir tencereye doğranmış brokoli, havuç, patates ve soğanı alıp kavurun.

Üzerini geçecek kadar su ekledikten sonra malzemeleri haşlanmaya bırakın.

Geniş bir tencerede zeytinyağı, tereyağı ve sütü kavurun.

Haşlanan malzemeleri ve 5 su bardağı sebze suyunu diğer tencereye alın.

Çorbayı kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pişen çorbaya, karabiber ve tuzunu ekleyin. Karışımı blenderden geçirin.

Brokoli çorbası tarifi hazır. 

SEBZELİ ET TARİFİ

Sebzelerin ve etin bir araya gelmesiyle oluşan leziz bir tarif! Misafirlerine nefis bir yemek sunmak isteyenlere: Sebzeli et tarifi. Peki nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? İşte detaylar...


MALZEMELER

750 gram kuşbaşından daha iri doğranmış parça kuzu eti

3 çorba kaşığı tereyağı

15 adet arpacık soğan

5 diş sarmısak, 2 adet havuç

3 adet patates

Yeteri kadar su

2 adet domates

5-6 adet sivri biber

1 çay kaşığı silme kimyon

2 dal kekik, tuz, karabiber

YAPILIŞI

ETİ tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek ara sıra karıştırarak kavurun. Üzerine tereyağı arpacık soğan, sarımsak ve irice doğranmış havuç ekleyip birlikte soteleyin. Dilimlenmiş patatesi katıp sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra bir buçuk su bardağı sıcak su, tuz, karabiber ve kimyon koyun. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Üzerine irice doğranmış domates ve biberi katın. Bu şekilde et yumuşayana dek, gerekirse su ilave ederek pişirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.

LOR SALATASI TARİFİ

Salatalar, sofralarımızın vazgeçilmezi. Birkaç basit malzeme ile hazırlanan lor salatasını da çok beğeneceğinize eminiz. Tadıyla kısa sürede favorilerinizden biri haline gelecek bu lezzeti kahvaltılarınızda da tercih edebilirsiniz. İşte kolayca yapabileceğiniz lor salatası tarifi...


Yapımı için malzemeler

1,5 su bardağı lor peyniri

3 adet sivri biber

2 adet domates

1 adet limon

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım demet maydanoz

Kırmızı biber

Tuz

Lor salatası tarifi Nasıl yapılır?

Lor peynirini bir kaseye alın.

Domates ve biberi küçük küçük doğrayıp kaseye ilave edin.

Maydanozu da ince ince kıyıp ekleyin.

Ayrı bir kapta limon suyu, kırmızı biber, zeytinyağı ve tuzu karıştırın.

Ardından hazırladığınız sosu salatanızın üzerinde gezdirip harmanlayın.

HİRA TATLISI TARİFİ


MALZEMELERİ

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Bulamak için malzemeler

İrmik

Şerbeti için malzemeler

2 su bardağı su

2 su bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI

İlk olarak bir karıştırma kabına yarım su bardağı yoğurdu, 1 adet yumurtayı, 1 paket vanilyayı, 1 paket kabartma tozunu, 1 su bardağı irmiği ve 1,5 su bardağı unu ekleyin. Malzemeleri kabında iyice karıştırıp yoğurun.

Elinize yapışan hamurunuzu elde ettikten sonra hamurdan yuvarlak parçalar yapın

Ayrı bir kaseye irmik dökün ve hazırladığınız topları irmik dolu kaseye atın. Hamurun her yerinin irmik olmasına özen gösterin.

Fırın kağıdı serili bir pişirme kabına, hira tatlılarınızı dilediğiniz gibi diziniz.

Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 25 dakika kadar hira tatlısını pişiriniz.

Tatlı pişerken şerbeti için 2 su bardağı suyu ve 2 su bardağı toz şekeri bir tencereye alarak şeker eriyene kadar karıştırıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatın ve birkaç dakika daha kaynatarak soğumaya alın.

Şerbeti sürekli karıştırarak da hızlıca soğutmaya devam edebilirsiniz.

Pişen tatlılarınızı fırında biraz bekletin ısılarını korumaya devam etsin.

Tatlılarınız ılık iken şerbeti soğuttuktan sonra şerbeti tatlıların üzerine yavaş yavaş dökün.

Son olarak tatlının üstü için rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal