Ramazanın 13. Günü İftar Menüsü

'Bugün iftarda ne pişirsem' diyenler için bu leziz tarifler kurtarıcınız olacak. İşte lezzetiyle göz doyuran iftar yemekleri arayanlar için nefis bir iftar menüsü örneği…

25.04.2021-12:55 - (Son Güncelleme: 27.04.2021-16:34) Ramazanın 13. Günü İftar Menüsü

KÖFTELİ ÇORBA


Köfteli Çorba Tarifi İçin Malzemeler

-  300 gr az yağlı dana kıyma

- Yarım su bardağı ince bulgur

- 2 yemek kaşığı baldo pirinç

- Yarım su bardağı nohut

- Yarım demet maydanoz

- 4 çay kaşığı kuru reyhan

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

- 1 çay kaşığı karabiber

- 1 soğan

- 1 patates

- 1 havuç

- 8 su bardağı et suyu veya tavuk suyu

- 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Sosu için

- 2 su bardağı yoğurt

- 1 yumurta

- 1 yemek kaşığı un

- 1 limonun suyu

Üzeri için

- Tereyağı

- nane

- kırmızı pul biber

Köfteli Çorba Nasıl Yapılır?

Bol malzemeli yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Pirinç ile bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Nohudu haşlayın. Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Maydanozu ince kıyın. Havuç ve patatesi küp doğrayın. Kıyma, pirinç, bulgur, reyhan, kırmızı pul biber, tuz, soğan ve maydanozu derin bir kapta yoğurup beklemeye alın. Fırın tepsisine un serpin. Hazırladığınız harçtan küçük köfteler hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Havuçları tencerede ayçiçeği yağı ile soteleyin. 8 bardak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca patateslerle köfteleri ekleyin. Nohudu ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu için, yoğurt, yumurta, un ve limon suyunu çırpın. Kaynayan çorbanın suyundan bir kaşık ilave edip ılık sos haline getirin. Çorbayı sürekli karıştırarak sosu ilave edin. Beş dakika pişirip üzerine nane ve biberli yağ gezdirerek sıcak servis yapın.

LEVREK BUĞULAMA


Levrek Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

- 1 kg levrek fileto

- 12 kültür mantarı

- 3 diş sarımsak

- 2 dal maydanoz

- 2 rendelenmiş domates

- 2 defne yaprağı

- 2 sivri biber

- 6-8 arpacık soğan

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

- Tane karabiber

- Tuz

Levrek Buğulama Nasıl Yapılır?

İlk olarak buğulamanın içerisinde kullanacağınız biber, sarımsak ve soğanları ince ince dilimleyin.

Ardından tereyağını tencereye alarak önceden dilimlediğiniz malzemeleri soteleyin.

Tencerenin içerisine dilimlenmiş mantar, ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ekleyin.

Fileto levrek, karabiber, defne yaprağı ve tuzu ilave edip yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Levrek buğulamayı, balıkların yanında meze olarak sunulan acılı ezme, haydari ve humus ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Levrek Buğulamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Yılın her döneminde pişirilen levrek, özellikle bahar başında ve kış aylarında daha lezzetlidir. Kullanacağınız levreğin taze olmasına dikkat edin.

Levreği pişirirken tencerenin kızmış olmasına özen gösterin. Bu sayede balığın dağılmasını ve yapışmasını önleyebilirsiniz.

İsteğe göre levrek buğulama fırında da pişirilebilir. Sevdiğiniz baharatları ilave ederek tatlandırmayı unutmayın.

Levreğin fazla yağlı olmasını önlemek için, ayçiçek yerine zeytinyağı kullanılabilir.

LEZZETİNDEN SUAL OLUNMAZ: CEVİZ SOSLU SEMİZOTU SALATASI TARİFİ


Ceviz Soslu Semizotu Salatası Tarifi İçin Malzemeler

- 1 demetsemizotu

- 5-6 adetkurutulmuş domates

- 1 adetdomates

- 100 grampeynir(beyaz, tulum....)

- 1 yemek kaşığıkapari çiçeği

Sosu için

- 4 yemek kaşığızeytinyağı

- 1 avuçceviz içi

- 3-4 adetkapari

- 1 dişsarımsak

- 1,5 yemek kaşığılimon suyu

- 1 çimdiktuz

- 1/2 çay kaşığıöğütülmüş top karabiber

Ceviz Soslu Semizotu Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Önce sosu hazırlayarak başlayın. Bütün sos malzemelerini bir rondoya atın veya havanda döverek macun kıvamına getirin.

Semizotunu yıkayın ve ayıklayın. Kalın saplarını atın.

Kurutulmuş domatesleri ve taze domatesi doğrayın.

Peyniri küp küp kesin

Bir salata kasesine önce semizotlarını alın sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin.

Sosun yarısı ile bütün salata malzemelerini iyice harmanlayın. Sosun geri kalanını da salatanın üzerine gezdirin.

FIRINDA SICAK HELVA


- 300 gramtahinli helva(fıstıklı, sade ya da dilediğiniz çeşit)

- 1 yemek kaşığılimon suyu

- 1 çay bardağısüt

- 1,5 tatlı kaşığıtereyağı

Fırında Sıcak Helva Tarifi Nasıl Yapılır?

Helvayı küp küp doğrayın. Bir kabın içerisine alın.

Üzerine sütü, oda sıcaklığındaki tereyağını, limon suyunu ilave ederek çatal yardımıyla ezin ya da blenderdan geçirin.

Hazırladığınız karışımı orta boylarda ya da küçük boylardaki güveç ya da ısıya dayanıklı kapların içerisine pay edin.

190 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.

Fırında Sıcak Helva Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine dondurma da ilave edebilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal