Ramazan'da Susuzluğu Önleyecek Besinler!

Son yıllarda ramazan ayının yaz günlerine gelmesi, ramazanda susuzluğa ne iyi gelir? Ramazanda susuzluğu önleyecek besinler nelerdir? sorularını gündeme getirdi. Bizde tüm merak edilenleri haberimizde cevapladık. İşte detaylar…

01.05.2019-18:08 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-15:52) Ramazan'da Susuzluğu Önleyecek Besinler!

Ramazan ayına günler kala tatlı bir heyecan sardı hepimizi. Vücudun toksinlerden arınması için fırsat olan oruç, bazılarımız için zor bir süreç olabiliyor. Ramazanda çok susayanlardansanız iftar ve sahurda tüketeceğiniz bu besinler sayesinde susuzluğunuzu azaltabilirsiniz.

RAMAZAN'DA SUSUZLUĞA İYİ GELECEK BESİNLER

Ramazan ayında su içmediğimiz için baş ağrısı, halsizlik durumları oluşabiliyor. Yeterli miktarda sıvı alımı olması için iftar ve sahur arasındaki süreçte bol su içmek gerekir. Ayrıca aşağıda sıraladığımız besinleri tüketerek de susuzluğunuzu yatıştırabilirsiniz.

Soğuk Komposto

Kiraz, kayısı, çilek ve erik gibi meyveler vitamin ve mineral açısından hayli zengindir. Bu meyveleri olduğu gibi tüketebilir ya da komposto haline getirebilirsiniz. Özellikle soğuk tüketildiğinde vücudun günlük su ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

Sahurda İki Bardak Kefir

Kefir de susuzluğu gideren besinler arasında. Özellikle Ramazan ayında tüketilmesi önerilen kefir hem hazımsızlığa hem de mide ekşimesine iyi gelir. Sahurda tüketilen iki bardak kefir, gün içerisindeki yaşanan susuzluğu giderir. 

Soğuk Çorba 

Soğuk çorbalar içmeye dikkat edin.. Bu çorbalar serinletici özelliği ile hem tok tutar hem de susuzluğu giderir. 

Karpuz ve Kavun

Karpuz ya da kavun gibi meyveleri sürekli yiyebilirsiniz. İftarda ya da sahurda tükettiğiniz bu besinler vücutta oluşabilecek olan su ve şeker kaybının önüne geçer.

Salatalık

Yapısı bakımından sulu bir besin olan salatalık, ramazanda susayanların imdadına koşan besinlerden biri. Tam bir C vitamini deposu olan salatalık, ayrıca birçok rahatsızlığı da iyi gelmektedir. 

Çilek

En sevilen yaz meyvelerinin başında gelen çilek, tam bir antioksidan kaynağıdır. Kolesterolü dengeleyen çilek aynı zamanda lifli yapısı ile sindirim sistemini de destekler.

Sulu Meyveler

Susuzluğa en iyi gelen besinlerin başında, sulu meyveler gelmekte. Nedir bu sulu meyveler diye düşünüyorsanız, kavun, karpuz ve portakal gibi sevilen meyvelerdir. İçinde bolca A ve C vitamini bulundururlar. İftar sonra tüketildiğinde ise susuzluğa iyi gelir. 

Kereviz

Salatalık gibi kereviz de hafif bir başlangıç olarak tüketilmesi gereken harikulade bir sebzedir. Su içeriği yüzde 95'in üzerindedir ve suyun vücuda emilmesine yardımcı olan besleyici mineraller içerir.

Turp

Bu kök besinler, iftar sırasında yan salatalara ideal bir tercihtir. Turpların su içeriği kerevizinkiyle aynıdır, bu nedenle kendinizi zinde hissetmenizi sağlar.

Domates

İftar sofralarınızda ağır bir sos yerine domates sosu kullanın. Domatesler suyla doludur. Yüzde 90'ın üzerinde su içeren domatesler hafif ve aynı zamanda lezzetli ve doyurucudur.

Egzotik Meyveler

Mango, ananas ve papaya gibi tropikal meyveler, tatlı ve su açısından zengin bir atıştırmalık için oldukça doğru bir seçimdir. Ayrıca kalori açısından daha zengindirler, bu da Ramazan ayında size uzun süre enerji vermek için mükemmeldir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal