Ramazan şerbeti nedir, nasıl yapılır? Ramazan şerbeti faydaları ve hazırlanışı

Ramazan ayının vazgeçilmez içeceklerinden Ramazan şerbetinin faydaları ve hazırlanışı şu sıralarda internet üzerinden en fazla araştırılan konular arasında bulunuyor. Peki Ramazan şerbeti nedir, nasıl yapılır? İşte Ramazan şerbeti hakkında merak edilenler...

28.03.2022-16:32 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-16:35) Ramazan şerbeti nedir, nasıl yapılır? Ramazan şerbeti faydaları ve hazırlanışı

Yüzyıllardır Ramazan aylarında sofralarımızda olan Ramazan şerbeti, Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala yeniden milyonlarca Müslümanın gündemini meşgul etmeye başladı. Kökeni Osmanlı Devleti’ne kadar uzanan Ramazan şerbetinin ne olduğu ve nasıl hazırlandığı bir çok insanın gündeminin üst basamaklarında yer alıyor. İftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan Ramazan şerbeti hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyenler arama motorları üzerinden araştırmalarını sürdürüyor.

Orta Asya, Ortadoğu ve Türk kültürünün vazgeçilmez içeceklerinden birisi olan Ramazan şerbeti, özellikle Osmanlı Devleti’nin hükümdarlarının sofralarında ısrarla istediği içeceklerden birisiydi. Günümüzde sembolik bir anlam taşıyan Ramazan şerbetinin nasıl hazırlandığı ise ev hanımları başta olmak üzere pek çok insanın merak ettiği konular arasında yer alıyor.

Ramazan şerbeti

Ramazan şerbetinin faydaları

Ramazan şerbeti sadece lezzetiyle değil sağladığı faydalarla da ön plana çıkıyor. İşte Ramazan şerbetinin faydalarından bazıları:

- Sindirimi kolaydır

- Kan şekerini dengeler

- Romatizmaya iyi gelir

- Stresi azaltmaya yardımcı olur

- Uyku düzenini kontrol altına alır

- Susuzluğa en iyi gelen içeceklerden birisidir.

Ramazan şerbeti nasıl hazırlanır?

Ramazan şerbetinin 1 su bardağı kadarı yaklaşık olarak 100 kaloriye denk gelmektedir. Ramazan şerbetinin hazırlanması için gerekli malzemeler ise şu şekildedir:

Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

- 1 çay kaşığı karanfil

- Yarım su bardağı toz şeker

- 2 adet çubuk tarçın

- 8 su bardağı (1,5 lt ) su

- 1 adet kırmızı erik

- 4-5 adet kırmızı üzüm

- 4-5 adet hibiskus

- Bir parça taze zencefil

Bir tencere içerisine 8 su bardağı su ilave edilir. Sonrasında malzemelerden tarçın, karanfil ve zencefil eklenir. Bu karışım kaynayana kadar karıştırılmaya devam edilir. Kaynamasının ardından içerisine toz şeker ilave edilir. Bir kaç dakika sonrasında ise doğranmış hibiskus, kırmızı üzüm ve kırmızı erik ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika daha pişirilmeye devam edilir. Pişen karışım soğumaya bırakılır. Soğumasının ardından ise isteğe göre içerisine limon veya portakal parçaları serpiştirilebilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal