Ramazan erzak yardımı nasıl alabilirim? Erzak yardımı başvurusu nasıl, nereye yapılır? 2022 Erzak yardımı başvuru şartları

Ramazana ayında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yapılan erzak yardımları son günlerin en çok araştırılan konusu oldu. Ramazan erzak paketinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, 'Ramazan erzak yardımı nasıl alabilirim?' 'Erzak yardımı başvurusu nasıl, nereye yapılır?' sorularına yanıt arıyorlar. İşte, 2022 Erzak yardımı başvuru şartları..

28.03.2022-13:38 - (Son Güncelleme: 28.03.2022-13:38) Ramazan erzak yardımı nasıl alabilirim? Erzak yardımı başvurusu nasıl, nereye yapılır? 2022 Erzak yardımı başvuru şartları

Türkiye'de çeşitli kuruluşlar aracılığı ile ihtiyaç sahibi olan tüm vatandaşlara erzak yardımı adı altında bir destek sağlanıyor. Özellikle ramazan aylarında yapılan bu yardım bir çok aileye ulaştırılıyor. 2022 yılı Ramazan ayı içinde yine muhtaç ailelere çok sayıda destek paketi hazırlandı. Bunlardan biri de Ramazan erzak paketi oldu.

Ramazan erzak yardımı nasıl alabilirim?

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek amaçlı yapılan erzak yardımında vatandaşlara temel ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra makarna, pirinç, bulgur, çorba gibi ürünler de veriliyor. İl ve ilçe belediyeleri, vakıflar, kaymakamlık gibi kamu kurum ve kuruluşlarının öncülük ettiği erzak yardımına başvuru yapmak isteyen vatandaşlar 'Ramazan erzak yardımı nasıl alabilirim?' sorusuna yanıt ararken erzak başvurusunun nereye yapılacağı hakkında da bilgi sahibi olmaya çalışıyor.

Erzak yardımı başvurusu nasıl, nereye yapılır?

Ramazan erzak paketinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar, belediyelere, vakıflara ve kaymakamlıklara başvurularını gerçekleştirebilirler. Sosyal Hizmetler Müdürlükleri'ne de yapılan başvurular aynı zamanda e-devlet üzerinden gönderilebilir. 

Ramazan erzak yardımı nasıl alabilirim?

Gıda yardımı için e-devlet'ten başvuru yapmak isteyen vatandaşlar 'https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671' linkine tıklayarak açılan ekrandan bağlı oldukları belediyeyi seçerek sorulan sorulara eksiksiz yanıt vermeleri gerekiyor. Daha sonra yardım türünü  türünü "gıda ve erzak yardımı" olarak işaretledikten sonra yardım başvurusunu gerçekleştirmiş oluyor.

2022 Erzak yardımı başvuru şartları

Belediye tarafından sağlana erzak yardım paketlerine başvuru yapacak kişiler, genel olarak maddi açıdan zor durumda olan ailelerden seçilir. Bu destekten yararlanabilmek için kişilerin ayrıca aile olmasına gerek yoktur. Yalnız yaşayan ve dar gelirli olan kişiler de destek paketi başvurusu yapabilir. Erzak yardımı yapan kişi, başvurusu sonrası iyice araştırılır ve yardıma gerçekten ihtiyacı olduğu tespit edildiğinde erzak yardım kolisi ev adresine kadar teslim edilir.

Ramazan erzak yardımı nasıl alabilirim?

Erzak yardımı için istenilen şartlar ise şöyle:

- Muhtarlıktan alınan ve hanede yaşayan kişi sayısı belgesi,

- Başvuru sahibinin sigortasız olması,

- Destek ihtiyacını belgelemesi,

- Başvuru sahibinin oturduğu evi dışında başka bir mülke sahip olmaması

- Kira gelirinin olmayışı,

- TC vatandaşı olması

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal