Uzmanlar, Ramazan ayında beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Yanlış beslenme düzeni metabolizmanın yavaşlamasına neden olabilir. Ramazan ayı boyunca 6 gıdayı beslenmemizin odak noktası haline getirerek hem açlık krizlerini önler hem de sağlıklı bir şekilde zayıflama şansı yakalanabilir. İşte Ramazan ayının muhteşem altılısı...
YUMURTA
Anne sütünden sonra en kaliteli protein kaynağı olan yumurta tok tutmada oldukça etkili bir besindir. Düşük kalorisi, yüksek protein içeriği, uzun süre tok tutması ve son derece besleyici öğeler içermesi yumurtayı sihirli bir besin haline getirmektedir. Sahurlarda 1 adet haşlanmış yumurta, yumurta ile yapılmış menemen veya da omlet tüketmek tokluk hissinizi uzatmakta oldukça faydalı olacaktır.
TAM BUĞDAY EKMEĞİ
Sahurda ekmek tüketmek daha az kalori ile daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayacaktır. Ekmek karbonhidrat grubunda yer alan bir besin olduğu için sindirilmeye ağızda başlamaktadır. Siz sahurunuzu yaparken tokluk sinyallerini beyine gönderir. Hızlıca doymanızı sağlayan esmer ekmek, uzun süre tok hissetmenizi de sağlayacaktır.
SÜT/YOĞURT
Sahurda süt ve süt ürünleri tüketmek tokluk hissinizi uzatmaya yardımcı olacaktır. İçeriğinde bulunan yüksek protein sayesinde çabuk acıkmanızı engeller. Sahurda süte yer açmak içerisinde bulunan kalsiyumun yağ yakıcı etkisinden faydalanmanızı da sağlar.
SALATA
Kilo vermek ve tokluk süresini uzatmak isteyen hemen herkesin sofralarını süsleyen salata sahurda da kurtarıcı bir role sahiptir. Salatalara eklenen sirke ve limonun ile sindirim üzerindeki etkisiyle aç kalmadan oruç tutabilirsiniz. Burada sakınılması gereken soslardır. Kilo almak istemiyorsanız bir süre soslardan uzak kalmanızda fayda var.
TARÇIN
Kan şekerinin düzenlenmesini sağlayan, metabolizmayı hızlandıran tarçın mucize baharatlar arasında yer almaktadır. Ramazan ayı boyunca bol miktarda tarçın kullanmak aç kalınan süre boyunca tokluk hissini uzatacaktır. Tarçını sütte, yoğurtta, suda veya çayda kullanabilirsiniz.
HURMA
Hurma, antioksidan içeriği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde de hem bedensel hem de zihinsel yorgunluğunuzu yok etmeye yardımcı olur. İftarda hurma tüketmek vücutta dinlendirici bir etki bırakır.