Ramazan ayı 12. gece namazı nasıl kılınır, 12. gece duası nedir? 2022 Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar!

Ramazan Ayı'nda kılınması önerilen ve kılındığı taktirde sevap kazanılan bazı namazlar vardır. Bunlara nafile namazlar denir. Peki Ramazan'ın 12. gecesinde hangi dualar okunmalı? Hangi namazlar nasıl kılınmalı? İşte detaylar...

12.04.2022-19:29 - (Son Güncelleme: 12.04.2022-19:29) Ramazan ayı 12. gece namazı nasıl kılınır, 12. gece duası nedir? 2022 Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar!

Ramazan Ayı boyunca her gece kılınması önerilen ve kişiye büyük sevap kazandıran namazlar vardır. Bunlara nafile namaz denir yani zorunlu olmayan fakat tavsiye edilen namazlardır. Bu nafile namazlar Ramazan Ayı boyunca teravih namazından hemen sonra kılınır. Peki bugün hangi dualar okunarak nafile namaz kılınmalıdır? Sizin için Ramazan Ayı'nın 12. gecesinde yani Nisan'ın 12'sini 13'üne bağlayan gece hangi namaz kılınmalı ve hangi dualar okunmalıdır sorusuna aşağıda yanıt verdik.

Nafile Namazlar

Ramazan'ın 12. gecesi kılınacak nafile namazında okunması gereken dualar:

İlk rekatta 1 kez fatiha, 11 kez ihlas, 2 kez felak ve 2 kez nas surelerini okumalıyız. Bu namaz 10 rekat olmaktadır. Diğer rekatlarda da ilk rekattaki gibi aynı duaları tekrarlamalıyız. Yani 10 rekatın hepsinde de 1 defa Fatiha, 11 defa İhlas, 2 defa Felak ve 2 defa da Nas surelerini okuyarak tamamlamalıyız.

Ve unutmamalıyız ki ''Her rekatında Fatiha okuduktan sonra 11 kez ihlas ve ikişer kez de Felak ve Nas surelerini okuyan ve 10 rekat namaz kılan müslümana cennetten köşkler bahşedilir ve mahşer zamanı yüzü nurlu bir şekilde gelir.'' (Kaynak : Eyyub ibnü' Abdillah, Fezailüş-şühur, Süleymaniye Kütüphanesi, Reşid Efendi)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal