Ramazan ayı 10. gece namazı nasıl kılınır, 10. gece duası nedir? 2022 Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar!

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayına gelince,vatandaşlarımız internet üzerinde bir çok araştırmalar yapmaya başladı.Bunların başında Ramazan ayı 10.gece namazı nasıl kılınır,10.gece duası nedir?diye sorular gelmekte.Merak edilen sorularımızın cevaplarına sayfamızda yer verdik dilerseniz bakabilirsiniz.

10.04.2022-22:33 - (Son Güncelleme: 10.04.2022-22:33) Ramazan ayı 10. gece namazı nasıl kılınır, 10. gece duası nedir? 2022 Ramazan'da gün gün kılınacak namazlar!

Beklenen 11 Ayının Sultanı Ramazan geldi.Tüm sevdiklerimizin aynı sofralarda buluştuğu bu mübarek ay'da hem tutulan oruçlar hemde kılınan namazlar daha fazla kıymetli ve daha fazla sevaptır diye yorumlanmaktadır.Aynı şekilde ay içerisinde yapılan iyilikler,işlenen hayırların sevapları'da çok fazladır.Ramazan ayına girildiğinde ibadet için araştırılma çok fazla yapılmaya başlanmıştır.İnternet üzerinde bir çok konu araştırılırken,bunlardan biriside,Ramazan ayında kılınması gereken namazlar nelerdir diye yer almaktadır.Müslümanların en çok ibadet yaptığı aylardan birisi olan Ramazan ayı,camilerde toplu olarak kılındığında daha fazla sevabının kabul olduğu Müslüman vatandaşlarımız tarafından bilinmektedir. Pandemi zamanından bu yana toplu alanlarda faaliyet yapmak yasaklanmıştı.Salgının devam etmesi sebebiyle teravih namazları gene bu sene evde kılınmaya devam ediyor.

Ramazan Ayı

Ramazan ayının 10.gecesinde hangi dualar okunur,hangi namazları kılmak gerekir?

Ramazan ayının 10.gününde sahura kalktığınız vakit 4 rekat nafile namazı kılmak gerekir.Her 2 rekatta bir selam verilerek kılınması gerekmektedir.Teravih namazları Ramazan ayının olmazsa olmazıdır.Her gece yatsı namazından sonra 20 rekat teravih namazı kılınmaya başlanır.Her 2 rekatta bir selam verilerek kılınan teravih namazı,bazen 4 rekatta bir selam verilerek'de kılınabilinmektedir.Ayrıca kılabiliyorsanız ilk on gün içerisinde tesbih namazı kılabilirsiniz.

Ramazan ayı boyunca Yasin-i Şerifi okumak çok sevaptır.Her gün farklı bir niyetle okunan Yasin-i Şerif kişinin iç maneviyatını arttırmaktadır.Her sıkıntıya düştüğümüzde yada her kaybetmiş olduğumuz sevdiğimiz kişiler içinde yasin-i şerif okuyup göndermek içimizi rahatlamayı sağlar.

10.günde çekilmesi gerek tesbihler ise,Ya Erhame'r Rahimin ,bu zikri 100 defa tövbe ederek çekmeniz gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal