Rahime Yiğit'ten Genç Rekortmenler Yetiştirme Hedefi

Sırıkla atlama alanındaki başarılarıyla dikkat çeken Rahime Yiğit, genç sporcular yetiştirmek için kararlı bir hedefle çalışmalarını sürdürüyor.

10.10.2024-11:24 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-11:24) Rahime Yiğit'ten Genç Rekortmenler Yetiştirme Hedefi

Adana'dan Gelen Şampiyon: Rahime Yiğit

18 yaşındaki sırıkla atlamacı Rahime Yiğit, Adana'da yaşıyor ve bu branşta iki Türkiye rekoruna sahip. Eğitimine odaklanmanın yanı sıra, kariyerine de yön vermek için büyük çaba harcıyor.

Birliğin Temeli: Eğitim ve Spor

Ömer Fansa tarafından yapılan açıklamalara göre, Rahime Yiğit, liseye döndükten sonra sırıkla atlame branşına yöneldi. Sporla tanışmasını sağlayan bir gülle atma sporcusunun arkadaşının yönlendirmesiyle, genç atlet Beden Eğitimi öğretmeni olmayı ve çocuklara sporu öğretmeyi hedefliyor.

Rekorlar ve Başarılar

Rahime, 2022 yılındaki ilk ulusal şampiyona olan Türkiye 18 Yaş Altı Salon Şampiyonası'nda 3.60 metre atlayarak Türkiye birincisi oldu. Bu başarısı üzerine Fenerbahçe'ye transfer oldu ve milli takıma seçildi. 2023 yılında ilk yurt dışı şampiyonası sırasında sakatlık yaşamasına rağmen, yıl içinde önemli derecelere imza attı. Ocak ayında 4.15 metre atlayarak Türkiye rekorunu kırdı ve Şubat ayında Sırbistan'daki Balkan Şampiyonası'nda bu rekorunu 1 cm daha geliştirerek 4.16 metreye taşıdı.

Rahime, mayıs ayında Mısır'da düzenlenen 23 Yaş Altı Akdeniz Şampiyonası'nda 3.60 metre atlayarak 3. oldu. Temmuz ayında ise Türkiye 20 Yaş Altı Salon Şampiyonası'nda 3.80 metre atlayarak Türkiye şampiyonu unvanını kazandı.

Gelecek Hedefleri

Şehit Ahmet-Mehmet Oruç Spor Lisesi'nde eğitimine devam eden Yiğit, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde antrenmanlarına hız kesmeden devam ediyor. Rahime, gelecek sezonda 4.30, 4.40 ve 4.50 metre hedefleriyle çeşitli rekorlar kırmayı planlıyor ve Avrupa'da madalya kazanma hedefini de göz önünde bulunduruyor.

Yeni Kuşaklara İlham Vermek

Rahime, sporun hayatını değiştirdiğini ve çok sayıda şehri, ülkeyi görme fırsatı bulduğunu belirtiyor. "Atölyede kalmış olsaydım yurt dışını görmeyecektim" diyor. Ailesinin başından geçirdiği zorluklar onu daha da hırslandırdı ve sporu bir tutku haline getirdi. Kendisi gibi yeni rekortmenler yetiştirmek istediğini ve bu konuda çalışmalara devam edeceğini vurguluyor.

Milli Takım Antrenörü Yorumları

Milli takım antrenörü İbrahim Halil Aydın, Rahime'nin öz güven kazandığını ve onun potansiyelini fark ettiğini belirtti. "Rahime'ye sırıkla atlamayı öğrettikçe, rekorları kırmaya istekli olduğuna inanıyorum. 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda onu göreceğimize inanıyorum" dedi.

Adana'da ara verdiği eğitim hayatına döndükten sonra başladığı sırıkla atlamada iki Türkiye rekoru...

Adana'da ara verdiği eğitim hayatına döndükten sonra başladığı sırıkla atlamada iki Türkiye rekoru kıran Rahime Yiğit, beden eğitimi öğretmeni olup kendisi gibi çocukları sporla tanıştırmayı amaçlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal