Rafadan ve kayısı yumurta yapmak istiyorsanız kaç dakika pişireceğiniz ve her zaman ne kadar süre tutacağınız önemlidir.
RAFADAN VE KAYISI YUMURTA NASIL PİŞİRİLİR?
Yumurtayı soğuk suyun içinde ocağa yerleştirin. Suya az oranda tuz katın. Kaynamaya başladıktan sonra; Cıvık yumurta yani beyazı az pişmiş, sarısı akışkan yumurta için: 2 dakika. rafadan yani beyazı pişmiş ancak yumuşak, sarısı akışkan yumurta için: 4 dakika, kayısı kıvamı yani beyazı iyi pişmiş, sarısı yumuşak ancak akmayacak kadar pişmiş yumurta için: 6 dakika, katı yumurta için: 10 dakika, fazla pişmiş, sert yumurta için: 15 dakika pişirin. Bu zamanların sonunda, yumurtaların pişmeye sürmemesi için sıcak sudan çıkarın ve buzlu suyun içine yerleştirin, 1 dakika bekletin. Bu yumurtanın pişmeye sürmesini engelleyeceği gibi, kolay soyulmasını da sağlayacaktır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.