Putin: "Ukrayna'nın Rusya'ya Saldırmasına İzin Verilirse Batı Savaşa Doğrudan Dahil Olur"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Rusya topraklarına uzun menzilli silahlarla saldırmasına izin verilmesinin NATO, ABD ve Avrupa'nın Ukrayna'daki savaşa doğrudan katılması anlamına geleceğini söyledi.

13.09.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 13.09.2024-09:57) Putin: "Ukrayna'nın Rusya'ya Saldırmasına İzin Verilirse Batı Savaşa Doğrudan Dahil Olur"

St. Petersburg Uluslararası Birleşik Kültürler Forumu’na katılan Putin, "Rossiya-1" televizyonuna verdiği röportajda, Ukrayna’nın hali hazırda insansız hava araçlarıyla Rus topraklarına saldırdığını belirtti. Ancak yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahların kullanılmasının farklı bir durum yaratacağını ifade eden Putin,"Burada Kiev yönetimine Rus topraklarına saldırmasına izin verilmesi veya yasak getirilmesi söz konusu değil. Ukrayna bunu insansız hava araçları ve diğer araçlar ile zaten yapıyor. Ancak yüksek hassasiyetli uzun menzilli silahların kullanılması halinde ise farklı bir durum söz konusu." dedi.

Putin: "NATO, ABD ve Avrupa, Rusya İle Karşı Karşıya Gelir"

Putin, Ukrayna'nın Batı üretimi modern silahlarla saldırı düzenleme kapasitesinin olmadığını ve bu saldırıların NATO'nun askeri personeli ile uydu istihbarat desteği olmadan mümkün olmayacağını da vurguladı. Putin'e göre, bu durum NATO, ABD ve Avrupa’nın Rusya’ya karşı doğrudan savaş içinde olduğu anlamına gelir. Putin, Ukrayna yönetimine Rus topraklarına saldırı düzenlemesine izin verilmesi veya verilmemesinin söz konusu olmadığını belirterek şu ifadeleri kaydetti:

"Bu, NATO ülkelerinin doğrudan çatışmaya dahil olup olmayacağı yönünde kararın alınmasıyla ilgilidir. Bu kararın alınması, NATO ülkeleri, ABD, Avrupa ülkelerinin Ukrayna'daki savaşa katıldığı anlamına gelecek. Bu da çatışmanın özünü ve doğasını önemli ölçüde değiştirecek. Bu, NATO ülkeleri, ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya ile savaş halinde olduğu anlamına gelecek. Böyle olursa, bizim için oluşturulacak tehditlere göre gerekli kararları alacağız."

"Ukraynalı Askerler Bunu Yapamıyor."

Putin, bu tür bir adımın Rusya için yeni tehditler oluşturacağını ve Moskova’nın bu tehditlere karşı gerekli kararları alacağını belirtti.

Ukrayna ordusunun Batı üretimli modern yüksek hassasiyetli uzun menzilli sistemleriyle saldırı düzenleme kapasitesine sahip olmadığına işaret eden Putin, şu cümlelerde bulundu:

"Bu ancak, Ukrayna'nın elinde olmayan uydulardan elde edilen istihbarat bilgilerinin kullanımıyla mümkün. Bunlar da ya Avrupa Birliği (AB) ya ABD veya genel olarak NATO'ya ait uydu bilgileri olabilir. Diğer önemli ve kilit unsur, söz konusu füze sistemleri sadece NATO ülkelerinin askeri personeli tarafından çalıştırılabilir. Ukraynalı askerler bunu yapamıyor."

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal