Putin, üçüncü dünya savaşı hazırlıkları yapıyor: ‘O silahları üretmeye başlamalıyız’

Bazı ülkeler tarafından 3. Dünya Savaşı çıkacağı yönünde söylemlerin ortaya atılması sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de ABD’nin füze sistemlerine karşı orta ve kısa menzilli füze sistemlerini üretmeye başlamaları gerektiğini söyledi.

29.06.2024-10:41 - (Son Güncelleme: 29.06.2024-17:18) Putin, üçüncü dünya savaşı hazırlıkları yapıyor: ‘O silahları üretmeye başlamalıyız’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin orta ve kısa menzilli füze sistemlerini dünyanın çeşitli noktalarına konuşlandırdığını belirterek, "Bu saldırı sistemlerini üretmeye başlamamız ve sonrasında, gerekirse güvenliğimizi sağlamak için bunları nereye konuşlandıracağımıza karar vermemiz gerekiyor" dedi.

ABD bahaneyle füze sistemleri yerleştirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle gerçekleştirdiği çevrim içi toplantıda ABD'nin füze konuşlandırma stratejisini eleştirdi. Putin, ABD'nin "bahane üreterek" orta ve kısa menzilli füze konuşlandırma anlaşmasından birkaç yıl önce çekildiğini vurguladı.

2019 yılında Rusya'nın bu tür füzeleri üretmeyeceğini ve ABD'nin konuşlandırma adımı atmadığı sürece kendilerinin de böyle bir adım atmayacağını duyurduklarını hatırlatan Putin, "ABD'nin bu füze sistemlerini üretmekle kalmayıp, bunları tatbikat için Avrupa'ya, Danimarka'ya getirdiğini biliyoruz. Yakın zamanda Filipinler'de oldukları açıklandı" dedi.

Putin, üçüncü dünya savaşı hazırlıkları yapıyor: ‘O silahları üretmeye başlamalıyız’

O silahları üretmeliyiz

Putin, ABD'nin bu hamlesine karşılık olarak, Rusya'nın da benzer saldırı sistemlerini üretmeye başlaması gerektiğini ifade etti. "Görünen o ki bu saldırı sistemlerini üretmeye başlamamız ve sonrasında, fiili duruma göre, gerekirse güvenliğimizi sağlamak için bunları nereye konuşlandıracağımıza karar vermemiz gerekiyor" dedi.

ABD, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile 1987'de imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklanmasını öngören Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) 2019'da çekilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal