Pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olmak ister misiniz? Limonun cilt üzerindeki mucizevi etkileri herkesi şaşırtacak

Limon suyunun cilde sağladığı faydaları biliyor musunuz? Işıl ışıl bir cilde sahip olmak için limonun mucizevi etkisinden yararlanabilirsiniz. Cildi yenileyen ve canlandıran ürünlerden biri olan limon suyunun faydalarını saymakla bitiremeyiz. İşte limon suyunun cilde faydaları…

20.07.2022-12:30 - (Son Güncelleme: 20.07.2022-12:30) Pürüzsüz ve parlak bir cilde sahip olmak ister misiniz? Limonun cilt üzerindeki mucizevi etkileri herkesi şaşırtacak

C vitamini açısından oldukça zengin bir ürün olan limon suyu birçok kişi tarafından araştırılıyor. Cilde birçok faydası olduğu bilinen limon suyunun etkilerinin neler oldu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. C vitaminin  cilde parlaklık verdiği ve cilt lekelerini geçirdiği bilinmektedir. C vitamini açısından oldukça zengin olan limon suyu da cilt lekeleri üzerinde oldukça etkilidir. İşte limon suyunun cilde faydaları… 

Limon suyunun cilt üzerindeki etkileri nelerdir?

Oldukça faydalı olan limon suyu cildin daha ışıl ışıl görünmesini sağlamaktadır. Birçok etkisi bulunan limonun cilt üzerindeki etkilerini saymakla bitiremeyiz. Limon suyunun cilde faydaları şu şekildedir:

Cilt tonunu eşitler

Sitrik asit açısından oldukça zengin olan limon suyu cilde uygulandığında doğal bir aydınlanma ortaya çıkarır. Özellikle cildi pürüzlü ve donuk olan kişiler limon suyunun mucizevi etkisi ile ciltlerine Daha aydınlık bir hale getirebilirler. Bununla birlikte ciltte bulunan koyu renkli tüylerinde rengini açma etkisi bulunmaktadır. 

Limonun Cilde Faydaları Nelerdir

Doğal kolajen etkisi 

Vücutta yaş ilerledikçe kolajen miktarı da azalmaktadır. Limon su içerisinde bulunan kolajen takviyesi ile yaşlanma etkilerini de önüne geçebilirsiniz. Kolejen ciltteki kırışıklık ve çizgilerin azalmasına yardımcı olan en önemli maddelerden bir tanesidir. Bu nedenle limon suyu serbest radikallerle savaşarak ciltte yaşlanmaya karşı önlemler alır. 

Sivilce ve akneler

Limon su içerisindeki asidik ve antimikrobiyal özellikler sayesinde cilt üzerinde kimyasal bir peeling etkisi oluşturmaktadır. Bu da ciltte oluşan sivilce ve akne lekelerinin azalmasına neden olur. 

Gözenekleri sıkılaştırır 

Gün içerisindeki dış etkenler cilt üzerindeki kir, yağ ve toz birikimi ile gözenekleri doldurmaktadır. Limon suyu cilt gözeneklerini açarak fazla kir yağ ve tozu dışarı atılmasını sağlamaktadır. Cildin yapışmasını sağlayan limon suyu gözenekleri sıkılaştırır arak iltihaplı görünümünü azaltır. 

Limon Suyu Faydaları

Enfeksiyon ve bakteri oluşumunu engeller

Limon su içerisindeki antiseptik özellik ile güneşten dolayı oluşan yanık kızarıklık gibi etkiler de azalır. Bununla birlikte limon su içerisindeki antifungal etkiler ciltteki mantar enfeksiyonlarında önüne geçer. 

Peeling etkisi  

Limon suyu sert cildin yumuşamasını sağlayarak el ve ayaklardaki kuruluğun ve çatlakların  ortadan kalkmasına neden olur. Limon suyu cildi yumuşatarak daha sağlıklı bir görüntü ortaya çıkarır.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal