Promosyon alacak EYT’lileri ilgilendiriyor: Bu bankaları tercih etmeyin

EYT başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar EYT sonrası ilk maaşlarını almak için sabırsızlanıyor. Nisan’da ödenecek ilk maaşlar öncesinde bankalar da müşteri kazanmak için kolları sıvadı. Fakat EYT’lilerin promosyon alırken dikkat etmesi gereken bazı detaylar bulunuyor.

13.03.2023-16:16 - (Son Güncelleme: 13.03.2023-17:32) Promosyon alacak EYT’lileri ilgilendiriyor: Bu bankaları tercih etmeyin

EYT yasasının resmileşmesiyle beraber harekete geçen bankalar, daha fazla müşteri kazanmak için promosyon kampanyalarını ardı arkasına sıraladı. 1 sene öncesine kadar 1500 TL civarında olan promosyon ödemeleri an itibariyle 10 bin lira sınırlarına kadar geldi. Faruk Erdem ise EYT promosyonları hakkında tüm merak edilenleri açıkladı.

Hangi emekliler promosyon alacak?

Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Eski-yeni tüm emeklilerin promosyon alma hakkı bulunuyor.

EYT Promosyon

EYT'liler ya da yeni emekli olmuş sigortalılar öncelikle başvuru sırasında ilk maaşlarını alacakları bankayı ve şubesini seçiyorlar. İlk maaşlarını da bu bankalardan alıyorlar. İlk maaş alındıktan sonra istenirse aynı banka ile istenirse farklı bir banka ile promosyon anlaşması yapılabiliyor.

EYT’liler bankalarını nasıl değiştirecek?

Banka değişikliği e-devlet üzerinden kolayca yapılıyor. Bunun için maaş gününüzden en az 1 hafta önce işlem yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer e-devletten yapmak istemezseniz maaşınızı taşıyacağınız bankaya müracaat ederek işlemlerinizi de yaptırabilirsiniz.

Promosyon alma şartı var mı?

Emeklinin seçtiği bankaya '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vermesi yeterli. Fatura, kredili hesap gibi şartlar yok. Bunları öne süren bankayı uyarın ya da tercih etmeyin. Promosyonun tek şartı üç yıl boyunca maaşını aynı bankadan alma sözü vermek.

EYT Promosyon-1

3 yıl aynı bankada kalmak şart mı?

Genel olarak promosyon için üç yıl maaş alma sözü veriliyor. Ancak Tüketici Yasası gereğince istediğiniz zaman ve istediğiniz sayıda 'cayma hakkı' kullanabilirsiniz. Yani üç yıl beklemek diye bir zorunluluk yok.

3 yılı dolan emekliler artık yeni promosyon alma hakkına kavuşuyorlar. Bu noktada mevcut bankanız ile görüşüp yeni rakam üzerinden promosyonunuzu alabilirsiniz. Ancak isteyen bankasını da değiştirebilir.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal