Profesyonel Lahmacun Tarifi

Püf noktaları ile çıtır çıtır bir lahmacun tarifini sizin için derledik. Detaylar haberimizde...

29.07.2019-15:51 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-16:21)

Kıyma ile sebzenin en lezzetli buluşması... Hem et hem de sebzeyi bir araya getiren Türk mutfağında da oldukça geniş bir yer bulan lahmacunun tarifini püf noktaları ile sizin için derledik. Bu tarif ile pide ustalarına taş çıkartacaksınız! Tarifi deneyecek lahmacun severlere şimdiden afiyet olsun. 

EVDE LAHMACUN TARİFİ 

Lahmacunun iç harcı için gerekli olan malzemeler:

- 500 gram yağlı dana kıyma

- 3 adet yeşilbiber

- 2 adet kırmızıbiber

- 2 adet orta boy soğan

- 2 adet domates

- 1 demet maydanoz

- 1 yemek kaşığı domates salçası

- 1 yemek kaşığı biber salçası

- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

- Yarım çay kaşığı pul biber

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- Çeyrek çay bardağı su

- 1 çay kaşığı tuz

Lahmacunun hamuru için gerekli olan malzemeler: 

- 5 su bardağı un

- 2 su bardağı su

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı toz şeker


PÜF NOKTALARI İLE LAHMACUN TARİFİ

İlk olarak mutfak robotunun içine baharatlar, salça, sıvı yağ ve kıyma hariç bütün malzemeleri alıp çekin sonrasında da maydanozları ekleyin. Rondodan geçen harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyerek harmanlayın son olarak kıymayı katıp yoğurun. Yoğurduğunuz harcı dinlendirin o sırada da hamuru hazırlamaya başlayın. Suyu bir kaba döküp üzerine tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Azar azar da un ilave edip suyu yavaşça ekleyin ve orta sertlikte bir hamur ortaya çıkana kadar yoğurmaya devam edin. Eşit parçalara böldüğünüz hamuru bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örterek en az 1 saat kadar dinlendirin. Tezgahın üzerine biraz un serperek bezeleri teker teker açmaya başlayın. İnce bir biçimde açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını iyice yayın. Dikkat etmeniz gereken diğer önemli nokta ise lahmacun hamurunun kenarlarını boş bırakmamak. Hazırlamış olduğunuz harcın sulu olması ideal kıvamdır. Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alıp önceden ısıtmış olduğunuz 250 derece alt üst fanlı fırının tabanına yağlı kağıt ile birlikte yerleştirin. İstediğiniz kıvama ulaşınca lahmacunu çıkartarak sıcak olarak servis edin. Yanına ekleyeceğiniz taze yeşillikler lahmacunu daha da lezzetli hale getirecektir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal