Pratik ve lezzetli tatlılara bir yenisi daha eklendi: En güzel ve lezzetli elmalı crumble nasıl yapılır? Elmalı crumble malzemeleri ve tarifi nelerdir?

Pratik ve lezzetli tatlılara bir yenisi daha eklendi. Elma ile yapılan tatlılardan birisi olan ve pek çok kişinin lezzetine tam puan verdiği elmalı crumblu tatlısının malzemeleri ve tarifi merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki En güzel ve lezzetli elmalı crumble nasıl yapılır? Elmalı crumble malzemeleri ve tarifi nelerdir? İşte elmalı crumble tarifi ve malzemeleri...

26.12.2022-18:08 - (Son Güncelleme: 26.12.2022-18:08) Pratik ve lezzetli tatlılara bir yenisi daha eklendi: En güzel ve lezzetli elmalı crumble nasıl yapılır? Elmalı crumble malzemeleri ve tarifi nelerdir?

Tereyağ ve elmanın mükemmel buluşmasıyla ortaya çıkan tatlılardan birisi olan elmalı crumble, pek çok kişinin sofralarında görmek istediği ve haliyle tatmak istediği lezzetlerden birisi olarak dikkat çekiyor. Elma ile yapılan tatlılardan birisi olan ve pek çok kişinin lezzetine tam puan verdiği elmalı crumblu tatlısının malzemeleri ve tarifi merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki En güzel ve lezzetli elmalı crumble nasıl yapılır? Elmalı crumble malzemeleri ve tarifi nelerdir?

Elmalı crumble malzemeleri ve tarifi nelerdir?

En güzel ve lezzetli elmalı crumble için gereken malzemeler ve tarif şu şekilde:

Malzemeler

4 elma

Yarım limonun suyu

1.5 çay bardağı şeker

Yarım tatlı kaşığı tarçın

1 paket vanilya

Hamur için

125 gr tereyağı (küp doğranmış)

1+1/4 su bardağı un

Yarım su bardağı toz şeker

1 çay bardağı esmer şeker

1 tutam tuz

Elmalı Crumble Nasıl Yapılır

Tarif

İlk olarak elmaların kabuklarını soyup yarım ay şeklini alacak şekilde doğrayın. Elmaları geniş bir kaba alarak harmanlayın ve karışımın içerisine şeker, vanilya, tarçın ilave edip iyice karıştırdıktan sonra fırın kabına eşit şekilde yayın.

Hamur için ise tereyağı, un, şeker ve tuzu mutfak robotunun içerisine atarak kısa aralıklarla kırıntı halie gelene kadar karıştırın. Hamur parçalarını elmaların üzerine yaydıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında dışı kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal