Tatlılar arasında vazgeçilmezlerden biri olan Mozaik pasta artık küçültülmüş porsiyonları ile kahve yanı atıştımalığı olarak da tüketiliyor. Daha küçük porsiyonlarda ve top halinde yapılan bu atıştırmalıklar kahve yanında çok iyi gidiyor. Oldukça kolay bir yapımı olan bu tatlının tarifini haberimizde verdik.
Çikolatalı top tarifi
Malzemeler
- 350 gram petibör bisküvi (2 küçük paket)
- 125 gram tereyağı
- 90 gram sütlü çikolata
- ½ su bardağı kavrulmuş file badem
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- ½ su bardağı süt
- 3 tatlı kaşığı kakao
Servisi için
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
Yapılışı
Çikolatalı topları hazırlarken ilk olarak küçük bir tencereye tereyağını ekliyoruz. Kısık ateşte yağı erittikten sonra yağın yüzeyine çıkan köpükleri alarak kenara koyuyoruz. Bu köpükleri tekrar kullanmayacağız.
- Ocaktan alınan tereyağına önceden parçalara ayırdığımız çikolataları ve toz şekeri ekliyoruz. Şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ılıması için kenara alıyoruz.
- Petibör büskivileri geniş bir kaba kırarak üzerine süt, file badem ve kakaouyu ekleyerek karıştırma işlemine başlıyoruz. Daha sonra çikolatalı ve şekerli tereyağı karışımını da bunun üzerine yavaş yavaş ekliyoruz.
- Büskivi kırıkları artık ele yapışmayan bir kıvam aldığında işlemimiz tamam demektir. Son olarak karışımı toplar halinde yuvarlayarak sunabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu topları hindistan cevizine batırarak daha güzel bir görüntü de verebilirsiniz.