Çay saatleriniz ve özel davetleriniz için oldukça kolay hazırlanacak bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyoruz. İşte fincan tatlısı tarifi…
MALZEMELER
Üzeri için:
NASIL YAPILIR?
Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Muhallebi koyu kıvamını alıp fokurdamaya başlayınca üzerine margarin ve vanilini ekleyerek tekrar karıştırın. Pişen muhallebiyi ocaktan alın. Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın. Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini çilek ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.