Poşe tekniği kullanılarak kayısı kıvamında yapılan poşe yumurta, özellikle kahvaltıların vazgeçilmezlerinden biridir. MasterChef yarışmasında da adı geçen poşe yumurta tarifini sizin için bir araya getirdik. İşte poşe yumurta tarifi...
MALZEMELER
- 1 adet taze yumurta
- Su
- Sirke (isteğe bağlı)
NASIL YAPILIR?
Öncelikle ekmeği fırın ızgarasında kızartın. Küçük bir tencerenin içerisinde su kaynatın ve sirke ekleyin. Yumurtayı bir kepçenin içerisine kırın. Kepçeyi yavaşça suyun içerisine batırıp 30 saniye boyunca bekletip yumurtayı suyun içerine bırakın. 2-3 dakika boyunca pişirin ve kevgir yardımıyla yumurtayı sudan alın. Kızarmış ekmeğinizin üzerine yumurta ve jambonu yerleştirin. Taze çekilmiş karabiberi ve tuzu üzerine serpiştirin. Nane yaprağı, dereotu veya maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz. Poşe yumurtanız hazır, afiyet olsun...