Portakallı Tart Kek Nasıl Yapılır?

Hazırlanışı oldukça kolay olan çocuklarında, misafirlerinizde çok seveceği ve beş çaylarında sofralarınızı tatlandıracak olan portakallı tart kekin tarif detaylarını haberimizin içerisinde bulabilirsiniz.

28.02.2020-15:16 - (Son Güncelleme: 28.02.2020-15:11) Portakallı Tart Kek Nasıl Yapılır?

PORTAKALLI TART KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

KEK İÇİN:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

PORTAKAL SOSU İÇİN:

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı nişasta

ÜZERİ İÇİN:

  • 1 adet portakal
  • 1 adet greyfurt
  • 1 adet kamkat (kumkuat)
  • 5-6 adet nane yaprağı

PORTAKALLI TART KEK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpmaya dikkat edin.

PORTAKALLI TART KEK TARİFİ NASIL YAPILIR?

Kek için gerekli olan yumurta ve şekeri bir kaba alın ve bir mikser yardımı ile köpürene kadar iyice çırpın.

Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin ve yaklaşık bir dakika kadar daha çırpın. Tart kalıbınızı güzelce yağladıktan sonra kek harcınızı tart kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kek pişerken portakal sosunu hazırlayın. Sos için gerekli olan bütün malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırıp ocağın altını açın.

Kısık ateşte iyice kaynayıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca ocağın altını kapatın. Kek fırından çıktıktan sonra çukur kısma hazırladığınız portakal sosunu dökün ve bir spatula yardımı ile üstünü düzleştirin. Üzerini portakal, greyfurt ve kamkuat dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyin.

Buzdolabında 1-2 saat soğumasını bekledikten sonra servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal