MALZEMELER
-1 su bardağı zeytinyağı,
- 1 su bardağı yoğurt,
-1 adet portakal kabuğu rendesi,
-1 su bardağı toz şeker,
-1 çay kaşığı karbonat,
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Bir adet yumurta sarısının içine azar azar un ilave edin ve ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Tahminen 3 su bardağı kadar un alıyor, unun tazeliğine göre değişir dolayısıyla bir anda değil gözlemleyerek ekleyin.
Sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar kopartıp her birini 1 adet hafif köpürtülmüş yumurta beyazına batırıp toz şekere bulayın.
2 adet fırın tepsisine aralıklı olarak dizdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin. Henüz sıcakken çayınızı demleyin ve tadına varın.