Portakal ve Tarçınlı Kış Çayı

Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu koruyan bu bitki çayını mutlaka denemelisiniz. İşte portakallı tarçınlı kış çayı tarifi! Kış çayı nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…

15.02.2020-11:33 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-11:21) Portakal ve Tarçınlı Kış Çayı

Kış aylarında C vitamini bakımından oldukça yüksek olan ve mutlaka tüketilmesi gereken portakal ile tarçın ve karanfili bir araya getiren bu kış çayını günlük tükettiğiniz siyah çayın yerine eklemelisiniz. Bağışıklık sistemini güçlendiren portakal ve tarçınlı kış çayını mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER

  • 1 çorba kaşığı siyah çay
  • Bir tutam adaçayı
  • 2-3 adet kurutulmuş portakal dilimi
  • 1'er adet çubuk tarçın ve karanfil

NASIL YAPILIR?

İlk olarak çayı güzelce yıkayıp, demliğe alın. Üzerine yıkanmış adaçayı, portakal dilimleri, tarçın ve karanfili ekleyin. Çaydanlığın altına soğuk su koyup, ocağa alın. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp, demliğin üzerine, malzemeleri geçecek kadar sıcak su koyun. 5 dakika dinlendirip, bardaklara süzerek pay edin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal