Portakalın eşsiz kokusu ile birleşen kakao kokusu, tüm mutfağınıza hatta evinize yayılacak. Farklı sunum şekli ile oldukça dikkat çekecek olan bu keke 7’den 70’e herkes bayılacak! Enfes tadıyla, portakal kabuğunda kek tarifi...
MALZEMELER
5 adet portakal
2 adet yumurta
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
80 gr çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt kreması (evinizde yoksa, 1 kaşık koyu kıvamlı yoğurt yada yoğurdun kaymağından koyabilirsiniz. )
1/2 (yarım) paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağından biraz fazla un (kek hamurunun biraz kıvamlı olması lazım, o yüzden az gelirse biraz daha ekleyin)
YAPILIŞI
Önce portakalları ortadan kesin ve isterseniz bir kaşık yardımı ile içini çıkarın. Dilerseniz suyunu sıkarak da içini boşaltıp, posasını dikkatli şekilde kaşıkla sıyırın. Portakal kabuklarını tepsiye dizin. Yan yana dizdiğiniz kabuklar birbirine dayansın, çünkü keki koyarken devrilme ihtimali var. Kek hamuru için süt kreması ve tereyağını bir tencereye koyun ve ısıtarak eritin. Ardından ocaktan alın ve erittiğiniz bu karışıma çikolatayı ekleyin. Karıştırarak sıcaklıkta erimesini sağlayın. Yumurtayı ve şekeride güzelce çırpın. İçine yoğurt, sıvı yağ, kakao kabartma tozu vanilya ve çikolatalı sosu ekleyin. Güzelce çırpın. Unu olabildiğince yavaş ekleyin ve karıştırarak sıcağında çikolataların erimesini sağlayın. Ardından yumurtayla şekeri güzelce çırpıp içine yoğurt, sıvı yağ, kakao, kabartma tozu, vanilya ve çikolata sosu döküp düzelce çırpın. Unu yavaşça ekleyip, koyu kıvamlı kek hamuru olmasını sağlayın. Ayarladığınız portakal kabuklarının yarısına hamur gelecek şekilde pay edin ve 180 derecede ısıttığınız fırında keklerinizi pişirin. Bir kürdan ile keklerin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca servis ederken pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun!