Genelde tatlıları süslemek için veya soslara aroma vermesi için kullanılan portakal kabuğu tozunu yapmak çok pratik. Üstelik portakal kabuklarını da değerlendirmiş olacağınız bu yöntem, birçok tatlınızda kullanabileceğiniz kadar uzun ömürlü olacak.
YAPILIŞI
Ayarladığınız kadar portakal kabuğunu iri parçalara bölün ve aralarında boşluk olacak şekilde fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 45 derecelik fırında mümkünse fanını açarak 7 saat kadar kurutun. Kuruttuğunuz kabukları mutfak robotunda dilediğiniz boyutta olacak şekilde öğütün. Dilerseniz un haline getirmek için kahve öğütücüsünde de çekebilirsiniz. Öğüttüğünüz kabukları dilediğiniz soslar ve tatlılar için kullanabilirsiniz. Kavanozda kuru bir yerde muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!