Polonya'nın Ulusal Günü ve Silahlı Kuvvetler Günü Ankara'da Coşkuyla Kutlandı

Polonya’nın Ulusal Günü ve Silahlı Kuvvetler Günü, Ankara'da düzenlenen özel bir resepsiyonla kutlandı.

02.10.2024-16:43 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-16:43) Polonya'nın Ulusal Günü ve Silahlı Kuvvetler Günü Ankara'da Coşkuyla Kutlandı

Polonya'nın Ulusal Günü Kutlaması Ankara'da Gerçekleşti

Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği, Ulusal Gün ve Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla başkentte görkemli bir resepsiyon düzenledi.

Büyükelçi Lang'ın Ev Sahipliği

Etkinliğe, Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang ev sahipliği yaptı. Resepsiyona, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, çeşitli diplomatik misyon temsilcileri, askeri yetkililer ve siyasiler ile pek çok davetli katıldı.

Programın Başlangıcı ve Önemli Mesajlar

İstiklal Marşı ve Polonya milli marşının okunması ile başlangıç yapan etkinlikte, Büyükelçi Lang, bu günün Polonya'nın tarihi açısından taşımış olduğu öneme vurgu yaptı. Polonya'da geçen ay yaşanan sel felaketinde Türk kurumlarının ve firmalarının desteklerini unutmadığını belirten Lang, Türkiye ile Polonya arasında zamanla güçlenen işbirliğini de ifade etti.

Güvenlik ve Ticari İşbirliği

Lang, iki ülke arasında NATO çerçevesinde gerçekleşen işbirliğine dikkat çekerek, bu durumun ortak güvenlik açısından ne denli önemli olduğunu açıkladı. Ayrıca, iki ülkenin ticari ilişkilerine ve kültürel bağlarına değindi. Polonya'nın, Türkiye'nin Avrupa Birliği sürecine olan desteğini de vurguladı.

Üzüntü ve Taziye Mesajları

Bakan Yardımcısı Bozay’ın mesajını ileten Büyükelçi Hayriye Kumaşçıoğlu, iki ülkenin ilişkilerinin derinleştirilmesi konusundaki kararlılığı dile getirdi. Kumaşçıoğlu, Polonya'daki sel faciası nedeniyle duyduğu üzüntüyü aktararak taziye dileklerini iletti.

Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği, “Ulusal Gün ve Silahlı Kuvvetler Günü” dolayısıyla başkentte...

Polonya’nın Ankara Büyükelçiliği, “Ulusal Gün ve Silahlı Kuvvetler Günü” dolayısıyla başkentte resepsiyon düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal