Polonya'dan Sırbistan'a AB Desteği

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Sırbistan'ın AB üyelik sürecine destek verdiklerini vurguladı ve ülkeler arası işbirliğini önemine dikkat çekti.

24.10.2024-15:11 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-15:11) Polonya'dan Sırbistan'a AB Desteği

Polonya, Sırbistan'ın AB Üyeliğine Destek Verdi

Polonya'nın önde gelen siyasetçilerinden Başbakan Donald Tusk, ülkesinin Sırbistan'ın Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecini kadınsı desteklediğini belirtti. Tusk, AB'nin Sırbistan ve çevresindeki ülkeler olmadan eksik kalacağını ifade etti.

Belgrad'daki Görüşmeler

Tusk, resmi ziyaret amacıyla gittiği Belgrad'da Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir basın toplantısı gerçekleştirerek iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine değindi.

Ekonomik Gelişmeler ve İşbirliği

Sırbistan'ın ekonomik alanda kaydettiği ilerlemeleri takdir eden Tusk, Polonya'nın Sırbistan ile olan ikili ilişkilere büyük önem atfetti. "AB'nin genişlemesi Sırbistan’ı da kapsamalıdır çünkü Sırbistan ve bölge ülkeleri olmadan AB asla tam olamaz. Üyelik süreci zorlu bir yol, fakat Polonya bu süreçte Sırbistan'a tam destek sunacak," diyerek üye ülkelerin önemine vurgu yaptı.

Sırbistan'ın Faydalanma İsteği

Cumhurbaşkanı Vucic, Sırbistan'ın Polonya'nın tecrübelerinden yararlanma arzusunu dile getirdi ve güncel meseleler hakkında Tusk ile yatırım ve ekonomi konuları üzerinde istişare ettiklerini ifade etti.

Öte yandan Vucic, Tusk ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Belgrad'da düzenlenen akşam yemeğinde ağırladı.

Polonya Başbakanı Donald Tusk (solda), resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan'ın...

Polonya Başbakanı Donald Tusk (solda), resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic (sağda) ile basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal