Polis Şüphelendi Arama Yaptı: Avukatın Aracından Uyuşturucu Hap Çıktı!

İstanbul'dan Konya'ya giden araçtan şüphelenen polis araçta arama yaptı 25 bin adet uyuşturucu hap buldu. Aracın sürücüsünün 2021 yılında Konya Adliyesi'nde silahlı saldırı sonucu yaralanan avukat A.İ. olduğu ortaya çıktı.

12.09.2024-17:08 - (Son Güncelleme: 12.09.2024-17:27) Polis Şüphelendi Arama Yaptı: Avukatın Aracından Uyuşturucu Hap Çıktı!

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçtiğimiz günlerde kent merkezinde yapılan çalışmalar sırasında şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Araçta yapılan incelemeler sonucunda bagajda bulunan kolinin içerisinde 25 bin adet sentetik uyuşturucu hap bulundu. 

Avukat Olduğu Ortaya Çıktı

Polis ekipleri tarafından araç sürücüsüne yapılan kimlik kontrolünde şahsın, A.İ'nin Konya Barosuna bağlı bir avukat olduğu ortaya çıktı. Sürücü A.İ. ile yanında bulunan arkadaşı İ.Ç. ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.


Uyuşturucuyu Müvekkili Vermiş

Emniyetteki işlemleri tamamlanan sürücü A.İ ile arkadaşı İ.Ç savcılığa sevk edildi. Avukat A.İ. verdiği ifadede, '' "Bu dosya hakkında müvekkilim olan kişi ile görüşmek için İstanbul'a gittim. Orada dosya ile ilgili konuştuktan sonra konu uyuşturucuya geldi. Daha sonra görüştüğüm kişi elinde uyuşturucu özelliği olan sentetik hap olduğunu söyledi. Ben de ona elden 360 bin lira verdikten sonra getirdiği koliyi aracın bagajına koydu ve Konya'ya geldik. Koliyi Konya'da kime vereceğimi bilmiyordum, kime vereceğimizi İ.Ç. biliyordu" şeklinde konuştu.

Avukatın yanında bulunan arkadaşı İ.Ç ise uyuşturucudan bilgisinin olmadığını söyledi.

Polis ekipleri tarafından incelenen 25 bin sentetik uyuşturucunun piyasa değerinin 1 milyon 500 bin liranın üzerinde olduğu belirlendi. Avukat A.İ. ile arkadaşı İ.Ç. çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Avukat A.İ.'nin 7 Ekim 2021 tarihinde Konya Adliyesi bahçesinde silahlı saldırıya uğradığı ve bu saldırı sonucunda bacağından yaralandığı ortaya çıktı.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal