Polis Katili Yunus Emre Geçti'nin İfadesi Orta Çıktı: ''Kasten Suç İşlemedim''

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. Geçti, ''Kasten suç işlemedim. Silahı yerde gördüm.'' dedi.

25.09.2024-14:42 - (Son Güncelleme: 25.09.2024-14:42) Polis Katili Yunus Emre Geçti'nin İfadesi Orta Çıktı: ''Kasten Suç İşlemedim''

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin ifadesi ortaya çıktı. Geçti ifadesinde silahın ucunu görünce varile doğru 2 el ateş ettiğini ve silahı yerde bulduğunu söyledi.

Ümraniye'de polisin elinden kaçan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, kendisini yakalamaya çalışan kadın polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. Geçti'nin 26 suçtan kaydının olduğu ve hiç cezaevine girmediği öğrenildi.

yakalanan şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından siyah çöp poşeti geçirilmiş bir halde kadın polis memurları eşliğinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği'ne ait araca bindirilerek Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

Polis memurları tarafından elleri arkadan kelepçelenmiş bir halde adliyeye getirilen Yunus Emre Geçti, koridorda tekmelenerek ilerleyebildi. Bir gazetecinin ''Gencecik bir polis memurunu şehit ettin, pişman mısın ?'' sorusuna utanmadan ''Öyle bir şey yok bana saldırdılar'' dedi.


Polis Katilinin İfadesi Ortaya Çıktı

Milliyet gazetesinden Damla Güler'in haberine göre, Geçti'nin hakimlikte verdiği ifade ortaya çıktı. Olaydan 5 ay öncesine kadar uyuşturucu madde kullandığını söyleyen Geçti, “Beni Dudullu karakoluna polisler götürdü. Hırsızlık konusu ile ilgili bize teşhis yaptırdılar. Yanımda D.A.Ö isimli arkadaşım vardı. İfadelerimizi aldılar. Sonra polisler bana bekleyeceksin dedi. Annem, babam, dedem ve anneannem geldi” dedi.

''İfademiz Alındığı İçin Ben Kaçtım Zannetmedim''

Karakolun bahçesinde beklediği sırada annesinin çığlığını duyduğunu aktaran Geçti, “Karakolun duvarından atladım. Atlayınca babamı gördüm. Babam beni görünce kaçtı. Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim” dedi.

''Silahı Yerde Gördüm''

Eve doğru minibüsle ilerlediği sırada hısımlarıyla karşılaştığını anlatan Geçti, “Bana saldırdılar. Cebimden telefonumu ve paramı aldılar. Çıktığım kızın ağabeyleriydi. O esnada sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin vuruldum diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı. Oradan bir silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım ve evime doğru yürüdüm” dedi.


''Suçlamayı Kabul Etmiyorum, Kasten Suç İşlemedim''

Bekçiler tarafından görüldüğünü aktaran Geçti, “Onlara teslim oldum. Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım. Yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim” dedi.

Avukattan Meşru Müdafaa Savunması

Yunus Emre Geçti'nin avukatı yaptığı savunmada müvekkilinin Şeyda Yılmaz'ı öldürme kastının olmadığını, olayın aniden gelişmesinden kaynaklandığını söyledi. Yunus Emre Geçti'nin ve annesinin de yaralandığını belirten avukat, “Yerde görmüş olduğu silahı meşru müdafaa kapsamında ateş etmiştir. Öldürme kastı yoktur” dedi.

Katilin Annesinden Açıklama

Olaya ilişkin açıklamalarda bulunan katil zanlısının annesi Pınar Geçti, "Anne baba çocuğunun o halde olmasını ister mi? Bak ben de yaralıyım. Bir kız çocuğum var. Onun peşindeyim. Allah rahmet eylesin. Benim canım yandı. Gerçekten polisimiz ölene kadar ben ölseydim. O silahı ben yeseydim. Ben kurşunlara gelseydim keşke. Ama şunu söyleyeyim. Yapacak bir şeyim varsa gelsinler. Twitterlarda, sosyal medyalarda, 'yok Nasıl bir anne, nasıl bir babasınız'. Allah'ınızı seviyorsanız, devletime sesleniyorum, ben çocuğumun bu kadar kötü olmasını ister miyim? Ben bir anneyim, bir babayım. Yaralandım. Bunu gidin, söyleyin herkese. 26 suçtan benim çocuğumun kaydı varsa niye devlet bunu almadı? Niye devlet bunu götürmedi? Niye düne kadar elini kolunu salladı. O kadar ben devlete yalvardım. O kadar karakollara gittim. O kadar her şeyi söyledim. Bu çocuk madde bağımlısı, bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunların hepsini söyledim ben. Bunları hepsini söyledim ben. Yine ben çocuğumun yerini söyledim. Yine çocuğumun ben yerini söyledim, buldurdum. Ama lakin hiçbir anne baba istemez. Çocuğunu kalkıp da polisimizi şehit edecek kadar bir anne baba, cani miyim ben? Ben gerçekten çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

''Keşke, Polisimize Değil De Bana Gelseydi, Ben Öleydim''

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ailesine başsağlığı dileyen Pınar Geçti, "Ailesine de Allah sabır versin. Gerekirse ailesinin yanına da gitmeyi düşünüyorum. Keşke, polisimize değil de bana gelseydi, ben öleydim. O benim kafama gelseydi. Bak, hem topuğumdan hem bacağımdan yaralandım" dedi. 

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal