Polimer Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Dikey Geçiş Sınavına girerek farklı bir bölüme geçiş yapmak isteyen öğrenciler araştırmalarını hızlandırdı. 2022 DGS’ye girip Polimer Mühendisliği bölümüne geçiş yapmak isteyen adaylar, bölümün taban puanlarını ve kontenjan bilgilerini öğrenmeye çalışıyor. Peki, 2022 DGS Polimer Mühendisliği taban puanı ve kontenjanı nedir? İşte yanıtı…

03.06.2022-21:59 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-21:59) Polimer Mühendisliği DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

Okuduğu bölümü ve ya okulu değiştirmek isteyen öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavına girerek istedikleri bölüme geçiş hakkı kazanmaktadır. Dikey geçiş yapmak isteyen öğrenciler bölümlerin kontenjan bilgilerini ve taban puanlarını araştırıyor. 2022 DGS Polimer Mühendisliği taban puanları ve kontenjan bilgilerini öğrenmek isteyen öğrenmek isteyen öğrenciler, arama motorlarında sık sık araştırma yapmaktadır.

2022 yılında DGS ile tercih yapacak olan öğrenciler 2021 yerleştirme puanlarını dikkate almalıdır. ÖSYM verilerinden elde edilen sonuçlara göre 2022 DGS Polimer Mühendisliği taban puanı ve kontenjan bilgileri belirlenmiştir.

DGS Polimer Mühendisliği Bölümü 2021-2022 taban puanları ve kontenjan bilgileri;

Üniversite Adı: BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (Devlet Üniversitesi)

Fakülte: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi

Bölüm: Polimer Malzeme Mühendisliği

Kontenjan: 3

Taban Puan: 244,12703

Tavan Puan: 244,74453

Polimer Mühendisliği

Polimer Mühendisliği nedir?

Polimer Mühendisliği bölümü, plastik üretiminde çalışacak uzman personeller yetiştirir. Bölümde okuyan öğrencilere verilen eğitimle üretim disiplini kazandırılır ve polimer sektörünün geliştirilmesi amaçlanır. Polimer Mühendisliği Bölümü öğrencileri 4 yıl eğitim görmektedir.

Polimer Mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler ilk yıl teknik resim eğitimi alırken, ikinci yıl polimer kimyası eğitimi, üçüncü yıl polimer işleme eğitimi ve dördüncü yıl plastik parça tasarımı eğitimi almaktadır.

Polimer Mühendisliği Bölümünde öğrenciler; Teknik Resim, Makine Proses, Polimer Kimyası, Polimer Kimyası Laboratuvarı, Polimer Fiziği ve Morfolojisi, Proses Termodinamiği, Termodinamik, Polimer İşleme, Ayırma Prosesleri, Bilgisayar Destekli Tasarım, Kauçuk İşleme Teknolojisi, Polimer Kompozitleri, Kalıp Tasarımı ve Üretimi ve Kalite Yönetim Sistemleri dersleri görmektedir.

Teknik Resim, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Polimer İşleme Laboratuvarı dersleri bölümün en zorlayan dersleridir. Dersleri almak zorunlu olduğu gibi dersler uygulamalı olarak yapılmaktadır.

Polimer Mühendisliği Bölümü mezunları; Polimer mühendisi, üretim ve planlama uzmanı ve iş geliştirme uzmanı olabilmektedir.

Polimer Mühendisliği bölümü Türkiye’de sadece Bursa Teknik Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi’nde bulunmaktadır.

YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

En Çok Okunanlar

Modal