Polatların Davasında Ara Karar Açıklandı! Engin Polat Tahliye Edildi!

Dilan Polat ve Engin Polat'ın ''kara para aklama'' suçundan yargılandığı davada ara karar bugün açıklandı. 28 sanığın yargılandığı davada, mahkeme tüm sanıklar için tahliye kararı verdi.

06.09.2024-10:07 - (Son Güncelleme: 06.09.2024-12:02) Polatların Davasında Ara Karar Açıklandı! Engin Polat Tahliye Edildi!

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ında aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 28 sanık hakkında görülen davada bugün 3. duruşma görülecek. 

Ara Karar Açıklandı

Kara para akladıkları iddiasıyla 40'ar yıla kadar hapisleri istenen Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada, mahkeme tüm sanıklar için tahliye kararı verdi.

Cuma günü yapılan duruşmada, dört tutuklu sanık Engin Polat, babası Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve muhasebeci Ahmet Gün için tahliye kararı çıktı.

Canlı Yayın Açtı

Dilan Polat, eşinin tahliyesinin ardından aracından canlı yayın yaparak ''Enerji'' şarkısını çaldı.


Dilan Polat, eşinin tahliye haberini ilk olarak kızına duyurdu.


Hangi Suçlardan Yargılanıyorlar?

''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından yargılanan sanıklar bugün hakim karşısına çıkacak.


Tutuklu Sanıklar Mahkemeye SEGBİS Üzerinden Katıldı

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada dün,  tutuklu sanık Ahmet Gün, tutuksuz sanık Dilan Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu ve diğer tutuksuz sanıklar katıldı. Tutuklu sanık Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ise SEGBIS (Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi) ile katıldı. Duruşmada, 28 şüphelinin savunmaları alındı.

Savcı Tutukluluk Halinin Devamını Talep Etmişti

Cumhuriyet Savcısı, tutuklu bulunan sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün lehine tahliyelerini gerektirecek düzeyde bir değişikliğin bulunmaması, tutuklama kararlarındaki gerekçelerin halen devam etmesi ve sanıkların üzerlerine atılan suçlara dair delillerin mevcut olması, suçların vasıf ve mahiyeti, tutuklu sanıkların kaçma şüphesi bulunması hususları göz önüne alınıp tutukluluklarının devamına karar verilmesi savcılıkça talep edilmişti.


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal