İçi yumuşak dışı çıtır çıtır bir poğaça yapmak ister misiniz? Poğaçanın tüm püf noktalarını sizler için derledik. İşte poğaça yapmanın tüm noktaları...
POĞAÇA YAPMANIN PÜF NOKTALARI
- Poğaça malzemelerinin tümü oda sıcaklığında olmalıdır. Yoksa poğaça hamuru sert olabilir.
- Poğaçanın yumuşak olması için elekten unu geçirmeniz gerekir. Topaklı bir un ile poğaça setleşebilir.
- Mayayı su ya da sütle ıslatmadan önce kullandığınız ürünü eliniz yanmayacak kıvama getirin.
- Poğaça hamuruna çok fazla un koymayın. Hamurun olup olmadığını anlamak için hamurun üstüne parmağınızla bastırın. Bastırdıktan sonra hamurun geri gelmesi gerekir.
- Poğaçaya koyduğunuz malzemeler belli bir kalitede olmalıdır. Malzemenin kalitesi arttıkça poğaçanın tadı da güzelleşecektir.
- Poğaçayı çok yüksek derecede pişirmeyin. Fırınınızın performansına göre süreyi ayarlayabilirsiniz.
- Poğaçayı fırından alır almaz servis etmeyin. En az 5 dakika bekleyin.