Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Poğaçayı herkes yapar ancak bazı kişilerin yaptıkları poğaçalar hem daha lezzetli hem de yumuşacık olur. Hem lezzetli hem de yumuşacık poğaça yapmak isteyenler için poğaça yapımının tüm püf noktalarını derledik.

31.10.2019-16:50 - (Son Güncelleme: 31.10.2019-16:32)

İçi yumuşak dışı çıtır çıtır bir poğaça yapmak ister misiniz? Poğaçanın tüm püf noktalarını sizler için derledik. İşte poğaça yapmanın tüm noktaları...

POĞAÇA YAPMANIN PÜF NOKTALARI 

  1. Poğaça malzemelerinin tümü oda sıcaklığında olmalıdır. Yoksa poğaça hamuru sert olabilir.
  2. Poğaçanın yumuşak olması için elekten unu geçirmeniz gerekir. Topaklı bir un ile poğaça setleşebilir.
  3. Mayayı su ya da sütle ıslatmadan önce kullandığınız ürünü eliniz yanmayacak kıvama getirin.
  4. Poğaça hamuruna çok fazla un koymayın. Hamurun olup olmadığını anlamak için hamurun üstüne parmağınızla bastırın. Bastırdıktan sonra hamurun geri gelmesi gerekir.
  5. Poğaçaya koyduğunuz malzemeler belli bir kalitede olmalıdır. Malzemenin kalitesi arttıkça poğaçanın tadı da güzelleşecektir. 
  6. Poğaçayı çok yüksek derecede pişirmeyin. Fırınınızın performansına göre süreyi ayarlayabilirsiniz.
  7. Poğaçayı fırından alır almaz servis etmeyin. En az 5 dakika bekleyin.

 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal