PKK'nın Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kardeşi Osman Öcalan Öldü! Osman Öcalan Kimdir?

Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan öldü. Peki, Osman Öcalan kimdir?

15.11.2021-08:59 - (Son Güncelleme: 15.11.2021-09:15) PKK'nın Elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kardeşi Osman Öcalan Öldü! Osman Öcalan Kimdir?

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, Irak Erbil’de Koronavirüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölüm saatinin 04:30 olduğu belirtildi. Öcalan, bir süredir yoğum bakımda olduğu biliniyordu. Irak’ın kuzeyinde bir süredir hayatını sürdüren Öcalan’ın felç geçirdiği haberleri sene başından beri konuşuluyordu. Peki, Osman Öcalan kimdir? Osman Öcalan kırmızı bültenle aranıyor mu?

OSMAN ÖCALAN KİMDİR?

1958 yılında Şanlıurfa’da doğan Osman Öcalan, eski PKK komutanıdır. Terörist elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşidir. PKK’ya katılmadan önce 2 sene Libya’da yaşayan Osman Öcalan, PKK’ya girdiğinden beri sürekli üst kademeye atladı. 1990lı yıllarda PKK’nın üst kadrosunda yer aldı. PKK’daki kod adı Ferhat’tır. 

Öcalan PKK hakkında şunları söylemişti: “Haziran 1993'te, tüm yetkilerimi elimden aldılar. Üç ay boyunca bir hücreye hapsedildim ve Şubat 1995'teki yargılanmamdan önce 52 gün boyunca sorguya çekildim. Duruşma sadece bir gün sürdü. Fikirlerimi savunmaya devam edersem idam edileceğime dair uyarıldım. Etmezsem affedilecektim. Bir avukat? Söz konusu bile değil. Duruşma dağ kanunları altında yapılmıştı" PKK’dan evlilik sebebiyle ayrılan Öcalan, tekrar PKK’ya girmiştir. 


OSMAN ÖCALAN TRT’YE ÇIKMIŞTI

İstanbul ara seçimleri için 2019 yılında TRT’ye konuşan Öcalan, "Ekrem İmamoğlu ciddi bir mesaj vermedi Kürtler için. Elinden geldiğince Kürtlerden kaçtı ve kendini onlardan bağımsız tutmaya çalıştı. Kürtler için CHP'nin hiçbir projesi yoktur. CHP Kürtlere yakın değil olmadı ve sadece Türkleri ileri sürdü, tuttu. Kürtleri ciddiye almadılar ve hesap dahi edilmedi. Ve Kürtler hiçbiriyle sormadılar.” Açıklamalarında bulunmuştu. 

OSMAN ÖCALAN KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR MU?

TRT’ye çıkmasından sonra Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle Interpol tarafından arandığına dair haberler çıkmıştı. Sonra ortaya çıkan bilgiler sonrası böyle bir durumun olmadığı ortaya çıktı. Osman Öcalan 63 yaşında öldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal