PKK Elebaşından CHP'nin Tezkere Kararına Övgü Dolu Sözler!

TBMM’den geçen Tezkere Süresinin Uzatılması kararı sonrası PKK elebaşı Mustafa Karasu, tezkereye hayır oyu veren CHP'yi övdü.

02.11.2021-16:10 - (Son Güncelleme: 02.11.2021-17:07)

TBMM’den geçen Tezkere Süresinin Uzatılması kararı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tezkere kararına evet verenleri hain olarak nitelendirmişti. Cumhurbaşkanlığı Tezkere Süresi’nin 2 yıl daha uzatılması kararına evet oyu verenler arasından CHP’nin Millet İttifakı’ndaki ortağı İYİ Parti’de vardı. CHP, Suriye ve Irak tezkeresine HDP ile birlikte 'Hayır' oyu için el kaldırdı. CHP'nin 'Hayır' kararına HDP'nin ardından terör örgütü PKK'dan övgüler geldi. PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP'nin 'Evet' demesi halinde iktidar olma iddiasını sürdüremeyeceğini anladığını söyleyerek ‘Böyle düşünüyorlarsa doğrudur. Hayırlı bir iş yapmıştır’ dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere Irak ve Suriye'ye gönderilmesi konusunda Cumhurbaşkanına verilen yetkinin 2 yıl uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda CHP ve HDP'nin 'Hayır' oylarına karşı, AK Parti, MHP VE İYİ Parti'nin 'Evet' oylarıyla kabul edildi. CHP'nin HDP ile birlikte 'Hayır' oyu kullanması tepki çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu skandalı bir adım daha ileri götürerek tezkereye 'Evet' demenin cumhuriyete ihanet anlamına geleceğini söyledi.

PKK VE HDP'DEN CHP’YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Cumhurbaşkanlığı Tezkere Süresi’nin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin TBMM’de yapılan oylamaya evet oyu verenler için CHP, HDP ve PKK tarafından eleştiriler geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun evet oyu verenler için hain tanımı yapması PKK ve HDP tarafından övgü almasını sağladı.CHP'nin 'Hayır' oyuna ilişkin konuşan terör örgütü PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, CHP'ye övgüler yağdırdı. Mustafa Karasu, ‘Baktı ki eğer savaş tezkeresine oy verirse iktidar olma iddiasını sürdüremez. Biz iyimser yaklaşarak böyle düşünüyoruz. Böyle düşünüyorlarsa doğrudur. Hayırlı bir iş yapmıştır’ dedi. Karasu, ‘Bu yönüyle CHP'nin bu adımı belki bu kültürü ortadan kaldırmak için bir başlangıç olabilir. Bu anlamda iyi bir adım atmışlardır. Doğru bir adım atmışlardır.’ ifadesini kullandı. HDP Sözcüsü Ebru Günay, CHP'nin 'Hayır' kararına ilişkin yaptığı açıklamada CHP'ye teşekkür etmiş ve ‘CHP grubunun kendi öncelikleri ve hassasiyetleri çerçevesinde bu teskereye hayır oyu kullanmalarını önemli, Türkiye demokratik geleceği açısından çok kıymetli buluyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal