Kuru mayayla mayalanan pizza hamurları, pratik bir şekilde elde açıldıktan sonra peynir çeşitleri başta olmak üzere sosis ve biber dilimleriyle buluşuyor. Evde pratik bir şekilde pizza hazırlamak ve arzu edilen malzemeleri pizza tarifine katmak işte bu kadar kolay.
Minik bir tüyo: Tam tahıllı ya da kepekli un kullanarak da pizza hamuru hazırlayabiliriz.
MALZEMELER
1 su bardağı
ılık süt
1/2 tatlı kaşığı
kuru maya
1/2 tatlı kaşığı
toz şeker
1 çay kaşığı
tuz
2,5 su bardağı
un
SOSU İÇİN
1,5 yemek kaşığı
domates salçası
1/2 yemek kaşığı
acı sos
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
kekik
1/4 çay kaşığı
tuz
Üzeri için:
300 gram
rendelenmiş mozzarella peyniri
100 gram
rendelenmiş eski kaşar peyniri
8 adet
parmak sosis
1 adet
orta boy yeşil dolmalık biber
1 adet
orta boy kırmızı dolmalık biber
PİŞİRME ÖNERİSİ
Pizza hamurlarını açarken çok fazla un kullanmamaya dikkat edin, aksi takdirde pişen pizza tabanında yanıklar oluşacaktır.Mayalanan pizza hamurlarını mümkünse ince bir şekilde, elde açın.Fırın tipi ve özelliklerine göre pizzanın pişme süresi değişiklik gösterebilmektedir.
NASIL YAPILIR?
Pizza hamurunu hazırlamadan önce; ılık süt, kuru maya ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Mayanın aktive olması için karışımı 10 dakika kadar bekletin.
Elenmiş un ve tuz karışımını derin bir karıştırma kabına alın. Orta kısmını parmak uçlarınızla açtıktan sonra maya karışımını katıp, kenardan ortaya doğru unu alarak tüm malzemeyi karıştırmaya başlayın.
Toparlanan pizza hamurunu küçük boy pizzalar hazırlamak için dört eşit bezeye ayırın.
Temiz ve altı hafif unlu bir yüzeyde üzerlerini streç filmle kapattığınız pizza hamurlarını, oda sıcaklığında mayalanmaları için 30 dakika kadar bekletin.
Pizza sosunu hazırlamak için; domates salçası, acı sos, zeytinyağı, kekik ve tuzu küçük bir kapta hazırlayın. Arzuya göre kıvamını çok az miktarda su kullanarak açın.
Hamur bezelerini, hafif bir şekilde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde elinizle büyüterek açın. Pizza tabanlarını dikkatli bir şekilde ayrı ayrı delikli pizza tabanı ya da fırın tepsilerine yerleştirin.
Hazırladığınız sosu, hamurların kenar kısımlarında boşluk bırakıp orta kısımlarından başlayarak sürün.
Sosisleri ince halkalar halinde dilimleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız orta boy dolmalık yeşil ve kırmızı biberi yarım ay şeklinde doğrayın.
Rendelenmiş mozzarella peyniri ve eski kaşar peynirini üzerlerine serpiştirin. Biber ve sosis dilimlerini dizin.
Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 12-15 dakika, peynirler eriyip sosis dilimleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak pizzayı dilimledikten sonra sıcak sıcak servis edin.
SERVİS ÖNERİSİ
Fırından çıkan pizzayı, fesleğenli zeytinyağı ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın