Pişi Nasıl Yapılır?

Halk arasında keçi ayağı, lokma gibi başka isimleri de olan pişi sadece sabah kahvaltılarında değil ara öğün olarak da sofranıza lezzet verecek bir kurtarıcıdır. Yanında tatlı, tuzlu ne ikram etseniz hepsine yakışacak olan pişinin tarifini haberimizin içinde bulabilirsiniz...

16.03.2020-08:39 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-08:20) Pişi Nasıl Yapılır?

PİŞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 paket yaş maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için:
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı

PİŞİ TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Hamurları kızartma işlemi öncesinde de dinlendirmeye dikkat edin. Hamurun elinize yapışmaması için; ellerinizi hafif bir şekilde yağladıktan sonra şekil verin ve kızartın.

PİŞİ TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Kızartma yağını soğuduktan sonra kapağı kapalı bir kavanozda, oda sıcaklığında, karanlık bir dolapta saklayabilir diğer kızartma işlemlerinde de kullanabilirsiniz.

PİŞİ NASIL YAPILIR?

  • Ilık su içerisinde 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1/2 paket yaş mayayı çözdürün.
  • 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Derin bir kap içerisinde 3 su bardağı un, tuz ve mayalı karışımı harmanlayın ve yoğurun bu esnada kalan undan kıvam alana kadar azar azar ekleyin.
  • Hamuru 10 dakika kadar çeke çeke yoğurun ve üzerini örtüp oda ısısında bir saat kadar mayalayın.
  • Mayalanmış hamuru merdane ile açın
  • Su bardağı ile keserek şekillendirin. Kestiğiniz hamurları 10 dakika ikinci defa mayalayın ve sıcak sıvı yağda önlü arkalı kızartın.
  • Pişilerinizi fazla yağını bırakması için bir iki dakika havlu peçete üzerinde dinlendirin.
YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal